آموزش کابینت سازی؛ اصول حرفه ای ساخت کابینت را یاد بگیرید

آیا تابه حال به این موضوع فکر کرده اید که خودتان کابینت موردعلاقه تان را بسازید؟ شاید اگر به اغلب مردم بگویید که آنها می توانند با دستان خودشان، کابینت آشپزخانه خود را بسازند، با بهانه های عجیبی مواجه شوید؛ برای مثال، بسیاری از افراد، ساخت درب های کابینت را کار دشواری می دانند؛ برخی نیز تصور می کنند که مهارت لازم برای ساخت کشوها یا نصب یراق آلات را ندارند؛ بااین حال، احتمالاً آنها از نکات طلایی و ساده آموزش کابینت سازی بی خبرند.
عکس شاخص
فهرست مطالب

آیا تابه حال به این موضوع فکر کرده اید که خودتان کابینت موردعلاقه تان را بسازید؟ شاید اگر به اغلب مردم بگویید که آنها می توانند با دستان خودشان، کابینت آشپزخانه خود را بسازند، با بهانه های عجیبی مواجه شوید؛ برای مثال، بسیاری از افراد، ساخت درب های کابینت را کار دشواری می دانند؛ برخی نیز تصور می کنند که مهارت لازم برای ساخت کشوها یا نصب یراق آلات را ندارند؛ بااین حال، احتمالاً آنها از نکات طلایی و ساده آموزش کابینت سازی بی خبرند.

با اطلاع از این نکات و مشورت با متخصصین ساخت کابینت، شما هم می توانید برای ساخت کابینت آشپزخانه خود دست به کار شوید. این مقاله، با همین هدف، به شما ارائه می شود . اگر در انتهای مقاله تصمیم گرفتید که طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه خود را استارت بزنید؛ می توانید از اطلاعات جامع مجله مانیک، برای شروع کار، کمک بگیرید.

اصول حرفه ای ساخت کابینت

یک کابینت از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟

کابینت ها بسیار متنوع هستند، اما بااین حال، اجزا و قسمت های اصلی آنها مشترک است؛ برای مثال، همه آنها دارای درب، بدنه اصلی، جعبه و لولا هستند. در ادامه با قسمت های مختلف یک کابینت، بیشتر آشنا می شوید.

جعبه یا باکس کابینت

جعبه یا باکس کابینت، آموزش کابینت سازی

جعبه یا Box کابینت آشپزخانه، در حقیقت مکعب اصلی ساخته شده از پنل های بالایی، درها و پنل های جداره و پشتی است. این جعبه، فضای اصلی ذخیره سازی کابینت را دربر می گیرد و کشوها درون آن قرار می گیرند و یکی از مهم ترین کارها در آموزش کابینت سازی می باشد.

فرایند ساخت جعبه کابینت، از اولین مراحل طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه است. معمولاً جعبه کابینت را از الوار چوبی می سازند؛ اما ممکن است ساخت کابینت آشپزخانه با آجر یا سرامیک انجام شود که بیشتر در آشپزخانه های کلاسیک برای سلیقه های خاص کاربرد دارد.

درب ها

انواع متداولی از درب کابینت در آموزش کابینت سازی وجود دارد که درب های کشویی، لگنی، پنجره ای و چرخان از آن جمله هستند. ظاهر و ساختار درب ها اهمیت زیادی در زیبایی کابینت دارد؛ ممکن است بخواهید درب کابینت را بدون دستگیره و به صورت تخت طراحی کنید؛ شاید هم متناسب با مدل کابینت، مجبور شوید از برخی منبت کاری ها روی درب کابینت استفاده کنید.

لبه ها

لبه ها

لبه های کابینت، در آموزش کابینت سازی، دقیقاً جایی هستند که پنل‌های چوبی کابینت در کنار هم قرار گرفته و به هم متصل می شوند؛ بنابراین اگر به لبه ها دقت کنید می توانید نوع نازک کاری را تشخیص دهید. برخی از لبه های کابینت، به صورت آشکار هستند و دیده می شوند به همین دلیل باید به خوبی نازک کاری شده و ظاهر زیبایی داشته باشند.

لولا

لولا

یکی از نکات مهم در آموزش کابینت سازی، انتخاب نوع لولای درب کابینت است. لولاها باید با سبک ظاهری کابینت مطابقت داشته باشند. یکی از زیباترین مدل های لولای کابینت، لولاهای اروپایی است که در داخل کابینت نصب می شوند و از نمای بیرون دیده نمی شوند؛ این ویژگی باعث انعطاف پذیری بیشتر کابینت برای کاربردهای متنوع می شود.

یراق آلات و قطعات تزئینی

یراق آلات و قطعات تزئینی

یراق آلاتی مثل دستگیره که در جلوی کابینت نصب می شود ، تأثیر مهمی در مکانیزم باز و بسته کردن درب‌ها دارند. در شغل کابینت سازی، از این قطعات به‌عنوان ابزارهای تزئینی نام برده می شود.

گزینه های بی نهایت جذابی برای دستگیره ها و برخی منبت کاری های چوبی وجود دارد که تا حد زیادی به سلیقه شما مربوط می شود . هرکدام از یراق آلات کابینت و لوازم تزئینی باید دقیقاً مطابق با سلیقه شما طراحی و انتخاب شود. آموزش نصب یراق آلات و دستگیره در آموزش کابینت سازی مهم می باشد.

آموزش کابینت سازی؛ ساخت حرفه ای کابینت با 10 گام طلایی

آیا برای ساخت کابینت شخصی خودتان آماده اید؟ ما در این بخش، آموزش ساخت کابینت آشپزخانه را در 10 گام ساده اما طلایی به شما ارائه می کنیم.

از آنجا که متخصصین ما، روی رعایت اصول حرفه ای طراحی دکوراسیون آشپزخانه متعهد هستند، می توانید هرگونه ابهام خود را با مشاورین مانیک در میان بگذارید. برای این کار، کافی است، از طریق راه های ارتباطی سایت مانیک، در کمترین زمان ممکن مشاوره لازم را برای آموزش کابینت سازی به صورت رایگان دریافت کنید.

1- همه چیز از یک ایده شروع می شود

جرقه هر کار ارزشمندی، از یک ایده طلایی روشن می شود . رؤیای شما و تصوری که از آشپزخانه ایده‌آل خود دارید، باید منطبق بر واقعیت باشد و بتوان آن را روی کاغذ پیاده کرد. فرقی نمی کند روش ساخت کابینت آشپزخانه شما چه باشد؛ چه بخواهید خودتان بسازید یا آن را سفارش دهید؛ درهرصورت، اولین مرحله، پیاده سازی‌ ایده روی کاغذ است.

همه چیز از یک ایده شروع می شود

برای اینکه به بهترین ایده برسید، می توانید ایده های مختلف را ببینید؛ برای مثال در مجله مانیک، ده ها ایده جذاب ارائه شده است که می توانید آنها را مقایسه و بررسی کنید. همچنین می توانید از مشورت با متخصصین کمک بگیرید؛ آنها به دلیل تجربه ای که دارند راهنمای خوبی برای شما خواهند بود.

2- چقدر بودجه داریم؟

احتمالاً حالا که به دنبال آموزش ساخت کابینت هستید، برای بودجه این کار فکری کرده اید. تعیین بودجه و هزینه هایی که ممکن است متحمل شوید، یکی از اصلی ترین مراحل کار است. برای شروع، هزینه ساخت کابینت آشپزخانه را درنظر بگیرید.

چقدر بودجه داریم؟

این هزینه، می‌تواند شامل خرید پنل های چوبی، یراق آلات، ابزارهای برش، روکش، رنگ، چسب و غیره باشد؛ شاید هم به ساخت کابینت آشپزخانه با سرامیک علاقه دارید که در این صورت هم هزینه‌ها کاملاً فرق می‌کند. اگر کابینت را به متخصصین ساخت کابینت سفارش داده اید، هزینه طراحی و اجرا نیز به آن اضافه می شود.

3- به چه مدل کابینتی نیاز داریم؟

کابینت ممبران؟ کابینت ام دی اف یا کلاسیک؟ بعضی از آن‌ها مثل مدل‌ هایگلاس، براق هستند اما برخی دیگر مثل کلاسیک ممکن است مات به نظر برسند؛ با این شرایط، کدامیک را انتخاب کنیم؟ برای انتخاب مدل کابینت، اصلاً عجله نکنید! ابتدا مدل‌های مختلف را با هم مقایسه کنید.

شما می توانید از مشاورین مانیک بپرسید که کدام مدل کابینت برای ابعاد آشپزخانه شما مناسب است

به چه مدل کابینتی نیاز داریم؟
کابینت ممبران

کابینت ممبران

[خرید + انواع مدل ها و نمونه ها]

برای مثال، شاید آشپزخانه شما برای نصب کابینت رومی چندان بزرگ نباشد. یا لازم باشد که از برخی ایده های خلاقانه مثل پاخور کابینت، برای بهینه سازی فضای آشپزخانه کمک بگیرید؛ بااین حال، قبل از این کار هم می توانید خودتان به دنیای اینترنت سر بزنید و با مدل های مختلف کابینت آشنا شوید.

4- انتخاب بهترین جنس برای کابینت

انتخاب بهترین جنس برای کابینت

انتخاب جنس کابینت آشپزخانه، یکی از مهم ترین تصمیماتی است که باید بگیرید؛ زیرا مستقیماً روی کیفیت، عمر مفید و هزینه کابینت تأثیر می گذارد. معمولاً جنس کابینت های موجود در بازار، از الوار یا چوب تراشیده شده، MDF، آلومینیوم و لمینت است. معمولاً کابینت های کلاسیک از جنس الوار هستند و نسبت به رطوبت مقاومت کمتری دارند؛ در مقابل، کابینت های MDF هم ارزان تر هستند و هم مقاومت خوبی در برابر رطوبت و خراش دارند.

5- پانل های جعبه کابینت را آماده کنید

پانل های جعبه کابینت را آماده کنید

زمانی که برای انتخاب طراحی، جنس و مدل کابینت به جمع‌بندی رسیدید؛ دست به کار شوید! ابتدا لوازم موردنیاز مثل تخته های سه لا، تعداد ورقه چوبی برای کشوها به اندازه موردنیاز (ساخته‌شده توسط خودتان یا پیش ساخته)، لولاها، پیچ های سوراخ دار، اره رومیزی یا دایره ای و سایر لوازم ضروری را آماده کنید.

برای شروع، ورق های چوبی را به اندازه های قابل‌کنترل تر برش بدهید (کمی بزرگ‌تر از ابعادی که در نظر گرفتید). برای این کار می توانید از اره رومیزی استفاده کنید. زمانی که پنل های جانبی کابینت را آماده می کنید، باید به اندازه حدود 10 سانتی متر طول آنها را بیشتر در نظر بگیرید؛ این اندازه برای ایجاد پاخور کابینت (ناحیه قرارگیری پنجه پا) ضروری است.

6- قاب جلویی کابینت را بسازید

قاب جلویی کابینت را بسازید

در فرایند آموزش کابینت سازی، ساخت قاب اهمیت زیادی دارد. قاب جلویی کابینت، محل قرارگیری تمام درب ها و کشوها را تعیین می کند و ظاهر آن بسیار مهم است. اندازه کلی قاب، باید متناسب با تعداد درب ها و کشوهای کابینت باشد. بهتر است زمان زیادی را صرف انتخاب جنس باکیفیت برای قاب بکنید؛ زیرا جنس های نامرغوب ممکن است باعث شود که قاب شما پس از مدتی تاب بردارد.

معمولاً بهترین عرض قاب کابینت، 5 تا 10 سانتی متر است. برای ساخت آن، قطعات الوار را ببرید و بر اساس اندازه های موردنظر، با کمک چسب یا پرچ و میله، آنها را به هم متصل کنید. اگر قصد دارید سطوح خارجی قاب را رنگ کنید، ابتدا سطح الوار را صاف و صیقلی کنید. ممکن است لازم باشد شیارهایی را برای نصب درب کابینت روی قاب تعبیه کنید.

7- برای مونتاژ کابینت دست به کار شوید

برای مونتاژ کابینت دست به کار شوید

در این مرحله از آموزش ساخت کابینت آشپزخانه، باید خودتان را برای مونتاژ آماده کنید. همه پنل ها و درب هایی که آماده کرده اید را با کمک لولاها و مطابق با طرح کلی به هم متصل کنید.

پیش از قراردادن اجزای اصلی در کنار هم، آنها را با چسب یا پرچ به همدیگر نزدیک و فشرده می کنیم. دقت کنید که محل سوراخ‌هایی که روی بدنه کابینت ایجاد کردید در نمای بیرونی قابل مشاهده نباشد؛ حتی وقتی درب را باز می کنیم نباید جای سوراخ‌ها و تا حد امکان جای لولا دیده شود.

8- آماده‌سازی درب و ساخت کشوها

آماده‌سازی درب و ساخت کشوها

ساخت درب و کشوی داخل کابینت آشپزخانه فرایند نسبتاً ساده ای است؛ اما نیازمند رعایت چند نکته مهم جهت ساخت مطمئن و محکم است؛ برای این کار، ابتدا باید ابعاد و اندازه مورد نیاز کشو را تعیین کرده و قطعات لازم مانند پنل بالا، پنل پشت، دوطرفه و پایه ای را تهیه نمود. برای درب نیز، باید متناسب با قاب کابینت، ابعاد درب در نظر گرفته شود.

خوب است بدانید که کشوها به صورت جداگانه ساخته می شوند و بعداً درون کابینت قرار می گیرند. برای ساخت جعبه اصلی کشو از تخته MDF یا الوار استفاده می شود.

پس از برش مواد و ایجاد شیار برای ریل‌ها، قطعات با چسب و میخ و یا پرچ به هم وصل می شوند. پس از آماده‌شدن جعبه، ریل‌های لازم برای حرکت کشو درون آن تعبیه می شود و کشو را جابه‌جا می کنیم تا مطمئن شویم که به‌خوبی عمل می کند.

روی سطح پایینی کشو لایه ای از فنر کشیده می شود تا کشو به راحتی باز و بسته شود. در نهایت کشو را لاک و یا رنگ می کنیم. پس از اتمام، کشو را درون کابینت مورد نظر قرار می دهیم و با کمک میله ای ثابت‌کننده آن را نصب می کنیم.

9- رنگ آمیزی بدنه کابینت

رنگ آمیزی بدنه کابینت

یکی از مهم ترین ترفندهای کابینت سازی، رنگ آمیزی حرفه ای است. برای این کار، ابتدا به دکوراسیون و دیزاین منزل توجه کنید؛ برای مثال، یکی از محبوب ترین ایده ای، زمینه با رنگ تاریک و قفسه ای روشن است. قبل از شروع رنگ آمیزی با اسپری، سطح کار را تمیز و صیقلی کنید.

همچنین می توانید از ترکیب رنگ و لاک برای دوام بیشتر استفاده کنید. رنگ آمیزی را مرحله به مرحله انجام دهید و صبر کنید تا مرحله قبلی به‌خوبی خشک شود. پس از رنگ آمیزی ، سطح رنگ شده را با کاغذ شیشه ای صیقلی کنید.

10- نصب یراق‌آلات و قطعات تزیینی

نصب یراق‌آلات و قطعات تزیینی

برای انتخاب دستگیره کابینت، گزینه ایی جذابی پیش رو دارید؛ انواع مختلفی از دستگیره قوس‌دار، چهارگوش، خطی و غیره وجود دارد که می توانید متناسب با ایده خود از آنها استفاده کنید. علاوه بر این، می توانید متناسب با مدل کابینت، از یراق‌آلات استیل ضدزنگ، برنجی، طلایی یا آلومینیومی استفاده کنید که با پیچ ‌و مهره ثابت می شوند.

برای سفارش ساخت کابینت، از کجا شروع کنیم؟

با اینکه آموزش کابینت سازی می تواند برای شما مفید باشد؛ اما شاید به هر دلیلی از جمله کمبود زمان، بخواهید ساخت کابینت خود را به متخصصین باتجربه بسپارید؛ در این صورت، سؤال مهم این است که از کجا باید شروع کنیم؟ پس از آنکه ایده و مدل موردنظر خودتان را انتخاب کردید، در اولین قدم باید به دنبال کابینت ساز حرفه ای بگردید؛ در این میان مجموعه هایی که سابقه و تجربه طولانی دارند، می‌توانند گزینه بهتری به نظر برسند.

سفارش ساخت کابینت

یکی از مزیت های این مجموعه های تولیدی، دسترسی به جدیدترین ایده های خلاقانه است. پس از پیداکردن کابینت ساز و امضای قرارداد ساخت کابینت آشپزخانه، متخصصین کابینت ساز برای بررسی موارد اولیه کار به صورت حضوری به خانه شما آمده و ابعاد و متراژ آشپزخانه را بررسی می کنند.

صدها ایده جدید کابینت آشپزخانه با متخصصان مانیک

آیا می دانستید که متخصصین مجموعه کابینت و دکوراسیون داخلی مانیک، صدها ایده جدید برای کابینت آشپزخانه شما در نظر دارند؟ کارشناسان مانیک با بهره‌گیری از نرم افزارهای هوشمند مهندسی، رؤیای آشپزخانه مدرن و زیبای شما را به واقعیت تبدیل می کنند.

ایده جدید کابینت آشپزخانه

طرز ساخت کابینت آشپزخانه در مانیک، منطبق بر آخرین استانداردهای جهانی است؛ همچنین کارشناسان این مجموعه، شما را در جریان صفر تا صد کابینت سازی، قرار خواهند داد؛ بنابراین اصلاً نگران آشپزخانه خود نباشید؛ کمی صبر کنید تا معجزه متخصصین مانیک را در منزل خود مشاهده کنید.

هزینه ساخت کابینت آشپزخانه چقدر می شود؟

قیمت ساخت کابینت آشپزخانه، به عوامل مختلفی مثل جنس کابینت، مدل و ابعاد کابینت و نیز یراق آلات و منبت کاری آن بستگی دارد. معمولاً کابینت های ام دی اف ارزان تر و کابینت های رومی، هایگلاس و مدرن، کمی گران تر هستند.

هزینه ساخت کابینت آشپزخانه

کلام آخر؛ روی ایده های جدید تمرکز کنید

در این مقاله سعی کردیم به آموزش کابینت سازی به‌صورت جامع بپردازیم؛ این آموزش به شما کمک می کند تا یک کابینت بدون نقص داشته باشید؛ با این حال، برای سفارش ساخت کابینت آشپزخانه، می توانید از همین آموزش های ساده شروع کنید؛ آنها را یاد بگیرید و ایده های جدید را ببینید.

با این کار، نگاه حرفه ای تری پیدا می کنید و در این صورت، با مشورت با متخصصین، به نتیجه بهتری خواهید رسید.

سؤالات متداول

1- چه مواردی باید قبل از مونتاژ کابینت انجام شود؟

تعیین ابعاد و نقشه، آماده‌سازی قطعات و اتصال آنها به هم، مهم‌ترین کارهای قبل از مونتاژ هستند

2- مقاوم‌ترین جنس برای کابینت چیست؟

جنس لمینت، مقاوم‌ترین جنس برای کابینت آشپزخانه است

اشتراک گذاری در :

این مقالات را حتما بخوانید...

محصولات مانیک...

نظرات کاربران

5 1 رای
امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سینا

شما در مانیک دوره کاراموزی کابینت سازی رو دارید ؟

مدیر
پاسخ به  سینا

دوست عزیز در حال حاضر دوره کارآموزی کابینت سازی را در مجموعه کابینت و دکوراسیون داخلی مانیک نداریم!

نیاز به راهنمایی یا کمک دارید؟

با ما تماس بگیرید

و یا اطلاعات تماس خود را ثبت کنید تا ما با شما تماس بگیریم.

پشتیبانی گروه مانیک

سوالی دارید؟ یکی از روش های زیر را برای دریافت پیشتیبانی انتخاب کنید.

مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان و یا طراحی حرفه ای رایگان، تنها کافیست شماره تماس خود را ثبت نمایید. مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.