آشپزخانههای اپن امروزی علاوه بر اینکه فضایی برای آشپزی و سرو غذا هستند از لحاظ طراحی و دکوراسیون بسیار با اهمیت میباشند و انتخاب سبک و طرح کابینتهای آشپزخانه مهمترین بخش در طراحی دکوراسیون آشپزخانه است.
به عبارت دیگر کابینتهای آشپزخانه فقط فضایی برای قرار دادن و نظمدهی به ظروف و وسایل آشپزخانه نیستند، بلکه یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین بخشهای خانه در دکوراسیون داخلی میباشند.
طراحی کابینتهای آشپزخانه گویای سلیقه ساکنان و سبک علاقهی آنها میباشد به همین دلیل افراد متفاوت در انتخاب طرح و نوع کابینتهای آشپزخانه دقت زیادی به خرج میدهند.
اما هنگام سفارش ساخت کابینت ممکن است سازنده و مجری کابینت آشپزخانه سوالاتی از شما بپرسد که برای پاسخ صحیح به آنها نیاز به داشتن اطلاعات درست درباره اجزای کابینت آشپزخانه داشته باشید.
گروه کابینت و دکوراسیون داخلی مانیک در این مقاله تلاش میکند با ارائه توضیح جامع درباره اجزای کابینت آشپزخانه به شما در انتخاب سبک مورد علاقهتان در طراحی کابینت آشپزخانه کمک کند. همچنین اطلاعات آورده شده در این مقاله برای شناخت یک کابینت با کیفیت با توجه به نیاز شما، مفید خواهد بود.
اجزای کابینت آشپزخانه
امروزه از متریالهای مختلف در ساخت اجزای کابینت آشپزخانه استفاده میشود که دارای ویژگیها، ظاهر، کیفیت و قیمتهای کاملا متفاوتی هستند.
ما در مجله مانیک شما را با انواع اجزای کابینت آشپزخانه آشنا خواهیم کرد که به شما در انتخاب متریال با کیفیت که دارای کارایی و طول عمر مفید بالایی باشند کمک خواهد کرد.
اگر قصد طراحی کابینتهای آشپزخانه یا تغییر در دکوراسیون آشپرخانه را دارید مطالعه این مقاله برای شما مفید خواهد بود.
یونیت کابینت از اجزای کابینت
یونیت کابینت به عنوان اصلیترین اجزای کابینت، به جعبه مکعبی شکلی گفته میشود که دارای درب میباشد و از آن برای نظمدهی و نگهداری ظروف و وسایل آشپزخانه استفاده میشود. یونیت کابینت ممکن است در طراحیهای خاص درب نداشته باشد و ابعاد آن نیز با توجه به نظر سازنده و ابعاد فضای آشپزخانه متغیر است.
بدنه کابینت از اصلی ترین اجزای کابینت
بدنه کابینت در واقع اسکلت اصلی و چارچوب کابینت آشپزخانه است که به دیوار متصل میشود و فشار وزن وسایل و ظروفی که درون کابینت قرار میگیرند را تحمل میکند. اگر بدنه کابینت استحکام و کیفیت مناسب نداشته باشد، قادر به تحمل وزن وسایلی که درون آن قرار میگیرد نخواهد بود و اصطلاحا شکم انداخته و یا حتی میشکند.
در نتیجه لازم است شناخت کافی از انواع بدنه کابینت که به عنوان یکی از اصلیترین اجزای کابینت میباشد، داشته باشیم و از سازنده درباره جنس بدنه کابینت سوال کنیم:
بدنه کابینت فلزی و نئوپان روکش شده
اگرچه هزینهی استفاده از بدنه فلزی در کابینت، برابر و یا حتی بیشتر از بدنه امدیاف است اما از نظر کیفیت، کارایی و همچنین زیبایی ضعیفتر از آن خواهد بود.
بعضی از افراد به دلیل قابل شستشو بودن فلز، ترجیح میدهند از بدنه کابینت فلزی در کنار دربهای با جنس امدیاف که ظاهر زیباتری دارند برای اجزای کابینت استفاده کنند.
بدنه کابینت چوبی
استفاده از جنس چوب به دلیل زیبایی و گرمای خاصی که به دکوراسیون آشپزخانه میبخشد طرفداران خاص خود را دارد اما چوب یک متریال نسبتا گران قیمت است که پرداخت هزینه آن ممکن است برای همه مقدور نباشد. به جای استفاده از بدنه کابینت چوبی میتوانید از امدیاف های طرح چوب در بدنه کابینت هم استفاده کنید.
بدنه کابینت امدیاف (MDF)
امدیاف به دلیل کیفیت و استحکام بالا، دوام و ماندگاری قابل قبول در کنار هزینهی مناسب و همچنین تنوع و زیبایی ظاهری، جزو پرطرفدارترین متریال استفاده شده در بدنه انواع کابینتهای ممبران، هایگلاس و چوب میباشد.
بدنه کابینت PVC
به دلیل مقاوم بودن متریال PVC در برابر رطوبت، از امدیاف با روکشهای PVC در ساخت بدنه کابینتهای حمام و دستشویی و همچنین بدنه کابینت زیر سینک استفاده میشود. ساخت کابینت با PVC در واقع تنها گزینهی ما در انتخاب متریال فضاهای با رطوبت بالا است.
درب کابینت از اجزای کابینت
یکی دیگر از اصلیترین اجزای کابینت آشپزخانه دربها هستند که متناسب با طراحی کابینت ممکن است به شکلها، اندازهها، جنس، ضخامت و رنگهای متفاوتی باشند. متریالی که در ساخت درب کابینت استفاده میشود میتواند هایگلاس، چوب، PVC، امدیاف ویا فلزی باشد.
دربهای چوبی و ممبران که در طراحیهای کلاسیک استفاده میشوند معمولا دارای نقش و نگارها و یا کندهکاریهایی میباشند که با سلیقهی همهی افراد سازگاری ندارند اما دربهای امدیاف در بیشتر مواقع ساده هستند که در طراحیهای مدرن و مینیمال از آنها استفاده میشود.
نکتهی دیگر درباره درب کابینت این است که میتوان در بعضی از یونیتها از دربهای شیشهای استفاده کرد و یا باتوجه به سلیقه افراد بعضی از یونیتها بدون درب ساخته بشوند.
دستگیره کابینت از اجزای کابینت
از دستگیره کابینت برای باز و بسته کردن دربها استفاده میشود که جنس و مدل آنها به سبک طراحی کابینتها بستگی دارد و بهتر است با رنگ و ظاهر کابینتها هماهنگ باشند.
به عنوان مثال در طراحیهای کلاسیک از دستگیرههای کمی پر زرقوبرقتر استفاده میشود اما در طراحیهای مدرن و مینیمال اولویت با دستههای سادهتر است. در صورتیکه بخواهیم از طراحیهای جدید و بسیار ساده کابینتهای آشپزخانه استفاده کنیم مگنتها جایگزین دستههای کابینت میشوند.
انواع دستگیره کابینت دارای جنس فلزی (مس، استیل، برنز، برنج)، چوبی، پلاستیکی، سنگی و بلوری میباشند که دارای قیمتهای متفاوتی هستند. هر کدام از این دستگیرهها نیز طرحهای بسیار متنوعی دارند.
- بیشتر بخوانید: با بهترین انواع دستگیره کابینت در بازار آشنا شوید+ تصاویر
اتصالات کابینت به عنوان اجزای کابینت
یکی دیگر از اجزای کابینت، اتصالات کابینت آشپزخانه میباشد که به کمک آنها اجزای مختلف و یونیتها در کنار یکدیگر چیده شده و ثابت میشوند. در واقع استحکام و کیفیت اتصالات، مانند بدنه کابینت بسیار مهم است و باید در انتخاب آنها دقت کرد. انواع اتصالات کابینت در ادامه توضیح داده شدهاند:
اتصال درب کابینت به بدنه
انواع مختلف اتصال درب به بدنه کابینت و همچنین مدلهای مختلف جک برای اتصال دربهای افقی، با قیمتهای متفاوت در بازار موجود است که دارای کیفیتهای متفاوت میباشند.
در صورتیکه لولاهای مخصوص درب کابینت کیفیت خوبی نداشته باشند بعد از مدتی باعث افتادن درب کابینت و یا تراز نبودن دربها میشوند که در زیبایی آشپزخانه تاثیرگذار هستند.
- بیشتر بخوانید: کابینت مگنتی چیست؟ معرفی ۳تا از بهترین برندهای مگنت کابینت
ریلهای به کار رفته در کشوها
راحتی و سهولت باز و بسته شدن کشوهای آشپزخانه به کیفیت ریلهایی بستگی دارد که در کابینت آشپزخانه استفاده شدهاند. انواع ریلهای فایبر، ساچمهای، لگرا، تاندوم و مگنتی از انواع ریلهای کشو کابینت میباشند.
- بیشتر بخوانید: هرآنچه لازم است درباره کابینت ریلی بدانید!
پایههای کابینتهای زمینی
پایههای کابینت اگرچه دیده نمیشوند اما یکی از اصلیترین اجزای کابینت آشپزخانه میباشند. تحمل فشار اصلی ناشی از وزن ظروف و وسایلی که داخل کابینتهای زمینی قرار میگیرند بر عهدهی پایههای کابینت است.
انواع مختلف پایههای فلزی، پلاستیکی، چوبی و شیشهای در بازار موجود میباشند که کیفیت، استحکام و قابل ریگلاژ بودن آنها بسیار مهم است.
صفحه رو کابینت بخشی از اجزای کابینت
صفحه رو کابینت در واقع سطح رویی کابینتها و میز کار شما در آشپزخانه است و بهتر است جنس آن در حین هماهنگی با طراحی کابینت آشپزخانه، ضد خش، آنتی باکتریال، قابل شستشو، مقاوم در برابر حرارت و سوختگی باشد.
ضخامت صفحه کابینت در مقایسه با بدنه و دربها کمی بیشتر است و به دلیل استفاده مداوم، معمولا از بین یکی از متریالهای مقاوم در برابر مواد تمیزکننده زیر انتخاب میشود:
- صفحه کابینت امدیاف
- صفحه کابینت HPL
- صفحه کابینت PVC
- صفحه کابینت سنگی
- صفحه کابینت سنگ مصنوعی
- صفحه کابینت چوبی
- صفحه کابینت پلی وود
اجزای فرعی تشکیل دهنده کابینت آشپزخانه
در کنار اجزای اصلی کابینت آشپزخانه که درباره آنها توضیح داده شده، اجزای فرعی دیگری نیز در آشپزخانه به کار گرفته میشوند که لازم است با آنها آشنایی داشته باشیم.
با توجه به طرح کابینت آشپزخانه ممکن است در اجزای فرعی تغیراتی ایجاد بشود اما معمولا استانداردهایی برای عمق، ارتفاع و فاصلهی آنها از یکدیگر وجود دارد که همهی طراحان دکوراسیون این اعداد و قوانین را رعایت میکنند.
کابینت هوایی
اجزایی مانند باکس هود، باکس آبچکان و باکس یخچال که با توجه به طراحی آشپزخانه در ارتفاع حدود 150 سانتیمتر از کف آشپزخانه نصب میشوند، کابینت هوایی گفته میشود.
کابینت زمینی
کابینت زمینی به یونیتهایی گفته میشود که به وسیلهی انواع پایههای فلزی، چوبی و با پلاستیکی بر روی زمین قرار گرفتهاند و صفحه کابینت، سینک آشپزخانه، اجاق گاز و کشوها بر روی آن تعبیه میشوند.
کابینت کمدی
کابینت کمدی به طور تمام قد از سطح زمین تا نزدیک به سقف آشپزخانه ساخته میشود و معمولا به عنوان کابینت سوپری و یا محل قرار گیری فر و مایکروفر مورد استفاده قرار میگیرند.
یونیت کانتر یا اپن آشپزخانه
اپن آشپزخانه بیشترین نما را در طراحی کابینت آشپزخانه دارد و به همین دلیل شکل ظاهری آن بسیار مهم میباشد. این یونیت جزو یونیتهای زمینی است و با هدف جدا کردن فضای آشپزخانه از فضای سالن ساخته میشود. در طراحیهای خاص و با توجه به سلیقهی افراد ممکن است این یونیت به طور کامل حذف بشود.
باکس ویترین
از باکس ویترین میتوان در طراحی دکوراسیون آشپزخانه و دو طرف اپن، استفاده کرد. این باکسها فضایی برای قرار دادن ظروف تزیینی متناسب با دکوراسیون خانه میباشند.
باکس پکیج
اگر پکیج یا آبگرمکن داخل آشپزخانه قرار گرفته باشد میتوان از باکس پکیج برای کاور کردن آن استفاده کرد.
- بیشتر بخوانید: همهچیز درباره باکس کابینت و کاربردهای آن
تاج، پاخور و زیر چراغی
تاج در بالاترین قسمت کابینت و پاخور در پایینترین قسمت کابینت نصب میشود. استفاده از پاخور علاوه بر زیبایی و پوشاندن فضای خالی بین کابینت و زمین، به دلیل جلوگیری از ورود گرد و خاک و آلودگی به زیر کابینتها ضروری است. زیر چراغیها نیز در قسمتهایی که نورپردازی انجام شده است نصب میشوند.
در مجموع میتوان تاج، پاخور و زیر چراغی را در دستهی اکسسوریهایی که به زیبایی و نظم آشپزخانه کمک میکنند قرار داد.
- بیشتر بخوانید: نصب پاخور کابینت؛ روشی جذاب برای زیبایی کابینت شما
تجهیزات کابینت
انواع تجهیزات کابیت مانند اجاق گاز، سینک، هود، پایه کابینت و موارد دیگر با برندهای متفاوت داخلی و خارجی و همچنین هزینههای متفاوت در بازار موجود میباشند.
سخن پایانی
آشپزخانه فضایی بسیار مهم در خانههای ایرانی است. خانمها وقت زیادی را در آشپزخانه برای پختن غذا سپری میکنند و از طرف دیگر طرح کابینت، سبک چیدمان و اجزای آشپزخانه به ایجاد فضای زیبا و آرام در خانه کمک میکند. علاوه بر این، محدود بودن فضا در ساختمانهای امروزی ما را به طراحی اصولی و با کارایی بالای کابینتها وادار میکند.
گروه کابینت و دکوراسیون داخلی مانیک در این مقاله با معرفی اجزای کابینت، شما را با اصطلاحات فنی که ممکن است در طراحی کابینت آشپزخانه با آنها روبهرو بشوید آشنا میکند. در پایان امیدواریم مطالعه این مقاله برای طراحان دکوراسیون داخلی و همچنین شناخت اجزای با کیفیت در کابینتهای آشپزخانه مفید باشد.
مقاله خیلی خوبی بود.استفاده کردم