آیا میشود کابینت را رنگ کرد؟ بازسازی دکوراسیون آشپزخانه یک ترفند عالی برای تغییر حال و هوای خانه است. تعویض کابینت میتواند یک مسیر دشوار، زمانبر و پرهزینه باشد و بسیاری از افراد را از تغییر دکوراسیون آشپزخانه منصرف کند. یک راه نسبتا آسان و مقرون به صرفه، رنگ کردن کابینت است که باید به وسیله متریال مناسب صورت بگیرد. در این مطلب از مجله کابینت و دکوراسیون داخلی مانیک به بررسی روشها و مراحل رنگ کردن کابینت میپردازیم.
رنگ کردن جنسهای مختلف کابینت، ایجاد تنوع در خانه!
شاید تا به حال از خود پرسیده باشید که آیا میشود رنگ کابینت ام دی اف را عوض کرد؟ پاسخ این سوال مثبت است و راهکارهای زیادی برای تغییر رنگ کابینت وجود دارد. بعضی از متریالها راحتتر رنگ شده و به ابزارهای کمتری نیاز دارند؛ برخی دیگر از کابینتها به روشها و ابزار خاصی برای رنگ شدن احتیاج دارند. محبوبترین انواع کابینت ام دی اف، چوب، هایگلاس، ممبران و فلزی هستند.
بیشتر بخوانید: رنگ کابینت جدید 1402 چیست؟ + 6 پیشنهاد رنگی جذاب
ایا میشود کابینت ام دی اف را رنگ زد؟
آیا میشود کابینت ام دی اف را رنگ کرد؟ بله، رنگ كردن كابينت ام دي اف، یک روش مناسب برای ایجاد تغییر در آنها است، زیرا شرایط خوبی در برابر رنگپذیری دارند. آماده کردن سطح کابینت یک نکته مهم در روش رنگ كردن كابينت ام دي اف است. باید سطح متخلخل ام دی اف را به خوبی بتونهکاری و مسطح کرد؛ سپس با استفاده از پرایمر و رنگ روغنی، عملیات رنگ كردن كابينت هاي ام دي اف را به سرانجام رساند.
بیشتر بخوانید: بهترین رنگ کابینت ام دی اف+ تصاویر
رنگ کردن کابینت چوبی
رنگ كردن كابينت چوبي بسیار محبوب است؛ زیرا هر دو شکل چوب خام یا از قبل رنگشده خاصیت رنگپذیری بالایی دارند. سمباده زدن و یکدست کردن سطح کابینت در زیبایی رنگ تاثیر زیادی دارد. استفاده از پرایمر تاثیر زیادی در زیبایی نمای رنگ بر روی کابینت چوبی خواهد داشت.
تغییر رنگ کابینت هایگلاس
ایا کابینت های گلاس تغییر رنگ میدهد؟ بله در طی زمان این کابینتها دچار تغییر رنگ میشوند. آیا میشود کابینت های گلاس را رنگ کرد؟ به طور کلی رنگ كردن کابینت ام دي اف روكش دار مثل کابینت های گلاس نسبت به سایر متریالها دشوارتر بوده و به دقت بیشتری نیاز دارد.
روکش سطحی این کابینتها باعث صاف و صیقلی شدن آن میشوند. برای سمباده زدن این کابینت باید از سمباده ریز و با فشار کم استفاده کرد تا روکش صدمهای نبیند. انتخاب پرایمر و رنگ مخصوص نیز از الزامات رنگ کردن کابینتهای هایگلاس است.
بیشتر بخوانید: تفاوت کابینت ممبران یا هایگلاس – کدام یک گزینه بهتری است؟
رنگ زدن کابنیت ممبران
معمولا کابینتهای ممبران در دکوراسیونهای کلاسیک به کار میروند و دارای منبتکاری و نقشهای مختلفی هستند. با توجه به این طرحهای برجسته ایا میشود کابینت ممبران را رنگ کرد؟ رنگ کردن انواع مدل کابینت ممبران مهارت زیادی میطلبد. این کابینتها به سمبادهزنی زیادی احتیاج ندارند و تنها باید در حدی سطح را صیقلی کرد که رنگ بر آنها جذب شود.
تغییر دادن رنگ کابینتهای فلزی
با گذر زمان کابینتهای فلزی دچار تغییر رنگ میشوند و حالتی فرسوده به خود میگیرند. رنگ كردن كابينت فلزي یک راهحل خوب برای تغییر ظاهر کابینتها است. میتوان از روشهای مختلف مثل رنگ كردن كابينت فلزي با اسپری یا رنگ اکرلیک برای تغییر رنگ این کابینتها استفاده کرد. در مطلبی دیگر به شکل مفصل به اموزش رنگ كردن كابينت فلزي و رنگ كردن كابينت فلزي در خانه پرداختهایم.
بیشتر بخوانید: بررسیها و ارائه ایدههای جذاب برای رنگ کابینت فلزی
متریال لازم برای خداحافظی با کابینتهای رنگ و رو رفته قدیمی!
جهت رنگ كردن كابينت هاي قديمي باید ابزارآلات مخصوصی را تهیه کرد تا فرایند رنگآمیزی دقیق و بدون سختی پیش برود. متریال لازم برای رنگ کردن کابینت شامل قلممو یا غلتک، بتونه، سنباده، پرایمر و انواع مختلف رنگ میشود. در ادامه به بررسی ویژگیها و نقش هر یک از موارد میپردازیم.
قلممو یا غلتک مخصوص رنگآمیزی کابینت
پیشنهاد میشود برای رنگ کردن کابینت از دو سایز قلممو یا غلتک کوچک و بزرگ استفاده شود. نواحی حساس مثل بخشهای منبتکاری شده در کابینتهای کلاسیک باید با قلممو کوچکتر رنگ شود؛ برای رنگآمیزی سطوح صاف و یکدست نیز میتوان از قلممو یا غلتک بزرگتر استفاده کرد.
کاربرد بتونه در تغییر رنگ کابینت
از بتونه برای پر کردن هر گونه ناصافی بر روی سطح کابینت استفاده میشود. برای بهتر شدن نمای کابینتها، ابتدا باید تمام ایرادهای موجود در سطح کابینت را برطرف کرد. به کمک کاردک و بتونه میتوان اکثر نقصهای کابینت را پوشاند.
نقش سنباده در رنگآمیزی کابینت
جهت نشست بهتر رنگ و داشتن نمای زیباتر، باید تمام سطح کابینت را به کمک سنباده صاف و یکدست کرد و رنگ قبلی را از بین برد. سنبادهزنی به کمک دو مدل سنباده برقی یا دستی امکانپذیر است که نوع دستی آن هزینه کمتری دارد. پیشنهاد میشود فرایند سنباده زدن را از یک گوشه کابنیت شروع کنید و به سمت گوشه دیگر پیش ببرید تا تمام قسمتها صیقلی شوند.
نقش پرایمر در رنگ زدن کابینتها
پرایمر به عنوان روکشی است که از سطح کابینت در برابر رنگ محافظت میکند و به جلوه بهتر رنگ کمک میکند. همچنین پرایمر نقش مهمی در افزایش طول عمر و دوام رنگ دارد و باعث میشود کابینت ظاهری فرسوده به خود نگیرد.
انواع رنگ مخصوص کابینت
هر کدام از رنگها دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند و انتخاب میان آنها باید با دقت بالایی صورت بگیرد. به طور کلی بدون در نظر گرفتن اسپریهای رنگ، میتوان رنگها را به دو دسته رنگ بر پایه روغن و بر پایه آب تقسیمبندی کرد. در ادامه ویژگیهای هر کدام از رنگها برای رنگآمیزی کابینت را بررسی میکنیم.
رنگهای بر پایه آب برای رنگآمیزی کابینت
رنگهایی که بر پایه آب هستند بو و ترکیبات آلاینده کمتری دارند؛ بنابراین میتوان این رنگها را دوستدار محیط زیست دانست. این رنگها مقاومت بالایی در برابر نور دارند و در مدت زمان بسیار کمی خشک میشوند. البته در زمان استفاده از این رنگها، آمادهسازی صفحه کابینت و استفاده از پرایمر ضروری است؛ زیرا برخورد طولانی مدت این رنگها با مغزی ام دی اف یا چوب میتواند باعث ورم شود. از دیگر معایب این رنگها میتوان به مقاومت کمتر آنها نسبت به رنگهای روغنی اشاره کرد.
رنگهای روغنی برای رنگ زدن کابینت
رنگهای روغنی دوام بیشتری نسبت به رنگهای بر پایه آب دارند. به دلیل غلظت بالای این رنگها، میزان پوشانندگی آنها بیشتر است. ویژگی مهم رنگهای روغنی، ضد آب بودن آنها و مقاومت بالا در برابر شستشو است. رنگهای روغنی دارای ترکیبات آلاینده زیادی هستند که بوی بسیار بدی دارند؛ همچنین مدت زمان خشک شدن این رنگها بسیار طولانی بوده و تا 16 ساعت زمان میبرد. مقاومت نسبی این رنگها در برابر نور، کمتر از رنگهای بر پایه آب است.
اسپریهای رنگ برای رنگآمیزی کابینتها
رنگ کردن کابینتها به وسیله اسپری کار سختی نیست. اسپریهای رنگ مخصوص چوب دارای تنوع رنگی بالا و کاربری آسان هستند؛ همچنین میتوان این اسپریها را در انواع مختلفی مثل مات، براق یا اکلیلی خریداری کرد. نکته مهم در هنگام استفاده از این اسپریها، بکارگیری آنها در فضای باز یا محیطی با جریان هوای بالا است. ذرات شیمیایی موجود در این اسپریها در هوا معلق میشوند و به دستگاه تنفسی آسیب میزنند.
در نهایت میتوان محبوبترین انواع رنگ برای تغییر رنگ کابینتها را شامل رنگ آکرلیک، رنگ لاتکس، رنگ مولتی سورفیکس و انواع اسپریها دانست. استفاده از این رنگها به مهارت و سلیقه هر فرد بستگی دارد.
مراحل رنگ کردن کابینت
بررسی مراحل رنگ کردن کابینت، افراد را با روند رنگآمیزی کابینت آشنا و نکات مخصوص به هر مرحله را به خوبی مشخص میکند. در ابتدا باید تمام شرایط برای رنگ کردن کابینت مهیا شود و سپس نوبت طی کردن مراحل اصلی رنگ کردن میشود.
آمادهسازی شرایط برای رنگ زدن کابینتها
جهت عوض كردن رنگ كابينت ام دي اف یا هر کابینت دیگری باید دو مسئله مهم را به خوبی بررسی کرد. این اقدامات کمک میکنند که فرایند رنگ زدن آسانتر صورت بگیرد و نتیجه پایانی چشمگیر و رضایتبخش باشد.
جدا کردن اتصالات کابینتها
قبل از شروع فرایند رنگ کردن، باید تمام اتصالات را از سطح کابینتها جدا کرد. لولاها، دستگیرهها، بست ریلهای کشویی و هر آیتم اضافه دیگری باید از تختهها جدا شود. این اقدام باعث میشود که روند رنگآمیزی با سرعت بیشتر و به شکل مرتبتری صورت بگیرد.
آماده کردن محیط برای رنگآمیزی
محیطی که در آن عملیات رنگ کردن صورت میگیرد باید مرتب و بدون گرد و خاک باشد. این قانون کمک میکند که کیفیت رنگ حفظ شود و توسط ذرات گرد و غبار آلوده نشود. فضای مورد نظر باید از تهویه و جریان هوای خوبی برخوردار باشد تا کمترین آسیب به افراد وارد شود. در صورت اجرای عملیات رنگکاری در فضای باز، حتما از سایبان استفاده شود؛ زیرا امکان صدمه دیدن رنگ در صورت بارش باران و تابش مستقیم نور خورشید وجود دارد.
از بین بردن رنگ قبلی
جهت رنگ کردن کابینتهای قدیمی ابتدا باید رنگ قبلی را از روی سطوح آن پاک کرد. برای این کار میتوان از سنباده برقی یا ترکیب سنباده دستی و تری سدیم فسفات استفاده کرد. نکته مهم در سنباده زدن سطح کابینت، دقت بالا در هنگام انجام دادن کار است؛ زیرا به هیچ عنوان نباید به لایه زیرین روکش صدمه زد.
تمیزکاری سطح کابینت
پس از سنبادهکشی باید تمام رنگها و تراشههای موجود روی سطح کابینت را با یک پارچه یا دستمال تمیز کرد تا سطح کابینت آماده آسترکاری شود. دقت کنید که دستمال یا پارچه نمدار باعث پرز گرفتن سطح ام دی اف و زبر شدن آن میشود؛ همچنین احتمال ورمکردن را افزایش خواهد داد.
آسترکاری و سنبادهزنی سطوح کابینت
در این مرحله باید آسیبها، خراشیدگیهای عمیق یا حفرههای غیرکاربردی را توسط بتونه یا خمیری از چسب چوب و خاک چوب پر کرد. از این روش برای از بین بردن نقصها و ایرادات سطح کابینت از آن استفاده میشود. پس از این که مخلوط مورد استفاده برای پوشاندن آسیبها خشک شد، باید این قسمتها را نیز سنباده زد تا یکنواختی در سطح کابینت به وجود بیاید. پس از سمبادهزنی نهایی باید از لایه اول رنگ یا پرایمر استفاده شود تا تخته کابینت برای رنگ نهایی آماده باشد.
رنگآمیزی نهایی کابینت
در آخرین مرحله رنگآمیزی باید با توجه به رنگ مورد نظر، بین یک تا پنج لایه رنگ برای پوشاندن سطح کابینت استفاده کرد. لازم است پس از هر مرحله باید منتظر ماند که لایه خشک شود و سپس لایه بعدی را بر روی آن رنگ زد.
نکات مهم در مورد رنگ کردن کابینت
جزئیاتی در مورد رنگ کردن کابینت وجود دارد که مسیر رنگ کردن انواع کابینت را روشنتر میسازد. این نکات باعث بهبود فرایند رنگآمیزی میشوند و این فرایند را تسهیل میکنند. در ادامه به بررسی نکات مهمی در مورد رنگ کردن کابینتها میپردازیم.
تصمیمگیری مطمئن در مورد رنگآمیزی کابینتها
آیا میشه کابینت ام دی اف رو رنگ کرد؟ با وجود اینکه رنگ کردن کابینت، فرایندی هیجانانگیز و جالب تلقی میشود، اما فرایندی سخت و زمانبر است؛ بنابراین باید با اطمینان و اعتماد به نفس به سراغ این عملیات رفت. قبل از شروع این فرایند باید از سختیها و تمام مشکلات احتمالی آگاهی کسب کرد.
شروع مراحل از لبه کابینتها
شروع رنگآمیزی کابینتها از گوشه سطوح، یک ترفند حرفهای است؛ این مناطق به دقت و مهارت بیشتری نیاز دارند و اتمام آنها باعث سبک شدن بار کار میشود. در هنگام رنگ کردن لبههای برجسته باید دقت کرد که رنگ در گوشههای طرح و شکافها جمع نشود. این مسئله ظاهر کابینت را خراب میکند.
استفاده از لایههای نازک در رنگ کردن انواع کابینت
لایههای نازک رنگ سریعتر خشک شده و به نتیجه میرسند. هر چه تعداد ضربههای قلممو در هنگام رنگ کردن بیشتر باشد، لایه رنگ ضخیمتر میشود. همچنین تعداد ضربههای بیشتر باعث ایجاد حباب در سطح کابینت خواهد شد.
اگر قصد تعمیر، تعویض و خرید کابینت را دارید میتوانید از خدمات رایگان تیم مشاوره مانیک بهرهمند شوید.
تیم طراحی طراحی کابینت و دکوراسیون مانیک با بیش از یک دهه تجربه در طراحی کابینت آشپزخانه مانند طراحی کابینت منحنی و … رضایت مشتریان عزیز را به خود جلب کرده است و میتواند در مسیر سفارش کابینت آشپزخانه به شما کمک کند.
کلام آخر
تغییر رنگ کابینت یک ایده عالی برای دگرگون ساختن دکوراسیون آشپزخانه است که تاثیر چشمگیری در فضای منزل دارد. با صرف زمان و هزینه اندک میتوان در کابینتهایی که از نظر ظاهری فرسوده و کدر هستند تغییرات شگفتآوری ایجاد و محیط آشپزخانه را به محیطی گرم و صمیمی تبدیل کرد.
در این مطلب از سایت کابینت و دکوراسیون داخلی مانیک به این پرداختیم که آیا میشود رنگ کابینت را عوض کرد و روشهای متناسب برای رنگ کردن کابینت را بررسی و تمام جزئیات مربوط به آن را ذکر کردیم.
سلام.ممنونم از آموزش کاملتون.
ممنون از حسن توجه شما! در صورتی که این مقاله از مجله مانیک برای شما مفید بود برای دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید!