آشپزخانه قلب خانه است. به عنوان فضایی که هم برای پخت و پز و هم برای جمع شدن و گفتگو مناسب است، کنترل نور و روشنایی در آشپزخانه بسیار مهم است. برای نورپردازی آشپزخانه حتما نباید از چراغها و لوسترهای لوکس و گران استفاده کنید، بلکه با یک نورپردازی آشپزخانه Kitchen lighting صحیح و هماهنگ با طراحی داخلی آن میتوانید آنرا زیبا کنید.
با کابینت و دکوراسیون داخلی مانیک همراه باشید تا آشپزخانهتان را به محیطی دلپذیر، گرم، صمیمی و خاص تبدیل کنید.
انواع نورپردازی آشپزخانه
در کل سه نوع روشنایی و نورپردازی آشپزخانه وجود دارد:
1. روشنایی محیطی (ambient)
این نوع روشنایی، منبع اصلی نور شما خواهد بود که میتوانید برای کمبود نور طبیعی در آشپزخانه از آن استفاده کنید. با ترکیبی از لوسترها، چراغ های آویزی، چراغ های فرو رفته و یا برآمده سقفی روشنایی محیطی تامین میشود.
2. روشنایی متمرکز (task)
روشنایی متمرکز برای جاهایی مثل سینک ظرفشویی، بالای اجاق و بالای جزیره و داخل یا بالای کابینت آشپزخانه است، زیرا معمولا از این قسمتها بیشتر استفاده میشود.
3. نورپردازی تاکیدی (accent)
نورپردازی تاکیدی، نور را بر روی یک منطقه یا شیء خاص متمرکز می کند و باعث ایجاد زیبایی بصری می شود. مثلا نورپردازی بالای کابینت با نورهای رنگی و یا یک چراغ در بالای طاقچه دکوری آشپزخانه.
در تصویر زیر می توانید هر سه نوع نورپردازی آشپزخانه را ببینید:
نقاط کلیدی نورپردازی در آشپزخانه
در ادامه با نقاط کلیدی و مهم برای نورپردازی و روشنایی آشپزخانه آشنا می شویم:
1. نورپردازی بالای جزیره آشپزخانه
اگر از جزیره برای پخت و پز استفاده می کنید، از ترکیبی از چراغ های سقفی و چراغ های آویزی استفاده کنید. اما اگر از جزیره به عنوان میز غذاخوری استفاده می کنید، از آویزهای کوچک استفاده کنید. آویزها باید حداقل 75-80 سانتی متر از هم فاصله داشته باشند، 75-90 سانت بالاتر از جزیره قرار بگیرند و حداقل 15 سانت از لبه فاصله داشته باشد.
2. نورپردازی زیر کابینت
گزینه های رایج برای نورپردازی زیر کابینت شامل موارد زیر هستند:
چراغهای نواری: این نوع چراغها برای نورپردازی کابینتهایی که خیلی پایین نصب شدهاند و نوری دریافت نمیکنند، بسیار مناسب و دارای تنوع بالا هستند. این نوع چراغها تمام سطح زیر کابینت را روشن میکنند. میتوانید رنگ نورها را با رنگ کابینت های آشپزخانه ست کنید.
چراغهای تک و نقطه ای: روشنایی و نورپردازی آشپزخانه به صورت نقطهای زیر کابینت را روشن میکنند و در دو نوع بیضی و گرد وجود دارند.
3. نورپردازی سقف آشپزخانه
چراغ هایی که داخل سقف نصب می شوند را در محور طولی آشپزخانه نصب کنید. در جاهایی که نیاز به نور بیشتری دارند از چراغ های بیشتری استفاده کنید تا توانایی تنظیم نور را به هر اندازه که می خواهید در هر موقعیت و هر زمانی از روز داشته باشید.
برای نورپردازی آشپزخانه کوچک که نیاز به نور زیادی ندارد، از چراغهای سقفی برآمده استفاده کنید که از لحاظ زیبایی و تنوع نسبت به چراغ های فرورفته سقفی گزینه بیشتری برای انتخاب دارید.
4. تاکید روشنایی بر جاهای خاص
نورپردازی آشپزخانه با قرار دادن صحیح چراغها میتواند به تأکید بر عناصر مورد علاقه شما در دکوراسیون آشپزخانه کمک کند.
نورپردازی مناسب انواع مدل های آشپزخانه
در مقاله انواع چیدمان کابینت با انواع آشپزخانه آشنا شدید. در ادامه به نورپردازی متناسب با دو نوع متداول آشپزخانه میپردازیم:
نورپردازی آشپزخانه راهرویی
درآشپزخانه راهرویی از تمام فضای آشپزخانه استفاده می شود، ولی حس گرفتگی و تنگ بودن فضا را نیز به فرد منتقل می کند به خصوص هنگامی که نور کافی وجود نداشته باشد. نورپردازی آشپزخانه راهرویی با ترکیب مناسب انواع نورها می تواند فضا را بازتر کرده و دلپذیرتر کند.
از نورهای سقفی در تمام طول آشپزخانه استفاده کنید تا نور کافی ایجاد شود و سایه ها در گوشه ها برطرف شوند.
اطمینان از نور کافی در سطوح کاری که غالباً در زیر کابینت قرار دارند و سایه ایجاد می کنند، بسیار حیاتی است. چراغ های آویزی در امتداد بالای کابینت های دیواری باعث می شوند که احساس کنید سقف بلندتر است و زیبایی بصری به آن اضافه کند.
در نورپردازی آشپزخانه از نوع راهرویی، برای جلب توجه به ویژگی های جذاب آشپزخانه و اضافه کردن احساس عمق به فضای باریک آن، حتما از چراغ های تاکیدی استفاده کنید.
نورپردازی آشپزخانه باز
احتمال آن وجود دارد که آشپزخانه با طرح باز از نور کافی به واسطه پنجره ها و سایر مناطق خانه برخوردار شود اما باید بتوانید آن را مانند یک فضای خاص و جدا تعریف کنید. ابتدا نورپردازی آشپزخانه را به صورت محیطی و در طول به کار ببرید، مثل چراغ های سقفی فرو رفته. سپس از نورهای تاکیدی-تزئینی و متمرکز برای تعریف فضای موجود در آشپزخانه استفاده کنید.
آویزهای کوچک میتوانند در بالای سینک یا جزیره نصب شوند. یک لوستر در وسط آشپزخانه نصب کنید و سپس از روشناییهای متمرکز برای روشن کردن زیر تمام کابینت ها استفاده کنید. سعی کنید وسایل منحصر به فردی برای تمایز هر منطقه انتخاب کنید.
نورپردازی آشپزخانه کوچک
برای نورپردازی آشپزخانه های کوچک، باید توجه داشته باشید که از سایه افتادن در بعضی قسمتها جلوگیری کنید تا در ذهن بیننده، توهم فضای بیشتری ایجاد شود. حداکثر استفاده را از نور طبیعی بکنید. جالب است بدانید که وسایل تزیینی، نور اضافی به محیط می دهند و آن قسمت خاص را در چشم بیننده برجسته می کنند.
کلام آخر
با انجام این نکات ریز که در این مطلب از مجله مانیک در نورپردازی آشپزخانه به آن اشاره شد میتوانید به آشپزخانه خود هویت بدهید و از محیط زیبای خانهتان لذت ببرید.
من خیلی خونه ی پرنور دوست ندارم و اشپزخونمم هم خیلی دوست ندارم نور های سقفی داشته باشه می تونید راهنماییم کنید که چطور میتونم اشپزخونرو قشنگ کنم
شما میتونید از نور ها تاکیدی داخل بعضی از قسمت ها ی دکور کابینت استفاده کنید و بهتر هست که رنگ نور نور تاکیدیتون متناسب با رنگ کابینت باشه و این نور های تاکیدی هم با استفاده از هالوژن ها خیلی کوچیک در بعضی از نکات خاص ایجاد میشه
برای مشاوره ی رایگان میتوانید با مشاوران مانیک با شماره ی 09162161412 تماس بگیرید