آشنایی با انواع روکش کابینت

انواع روکش کابینت متریالی هستند که روی سطوح مختلف کابینت آشپزخانه تعبیه شده و نقش بسیار تاثیر گذاری در زیبایی و جلوه کابینت ایفا می کنند. در دکوراسیون داخلی هر یک از عناصر موجود در فضا نقش خاصی در زیبا سازی محیط ایفا می کنند. اما میزان تأثیر گذاری هر یک از المان های موجود با توجه به ابعاد و میزان گستردگی در فضا متغیر است.
انواع روکش کابینت ها
فهرست مطالب

انواع روکش کابینت متریالی هستند که روی سطوح مختلف کابینت آشپزخانه تعبیه شده و نقش بسیار تاثیر گذاری در زیبایی و جلوه کابینت ایفا می کنند. در دکوراسیون داخلی هر یک از عناصر موجود در فضا نقش خاصی در زیبا سازی محیط ایفا می کنند. 

اما میزان تأثیر گذاری هر یک از المان های موجود با توجه به ابعاد و میزان گستردگی در فضا متغیر است. در محیط آشپزخانه بیشترین فضا به کابینت های آشپزخانه اختصاص پیدا می کند. بنابراین ظاهر کابینت نقش چشمگیری در زیبایی و جذابیت دکوراسیون آشپزخانه دارد.

انواع روکش در کابینت متریالی هستند که روی سطوح مختلف کابینت تعبیه شده و نقش بسیار تاثیر گذاری در زیبایی و جلوه کابینت ایفا می کنند. 

در دکوراسیون داخلی هر یک از عناصر موجود در فضا نقش خاصی در زیبا سازی محیط ایفا می کنند. اما میزان تأثیر گذاری هر یک از المان های موجود با توجه به ابعاد و میزان گستردگی در فضا متغیر است.

در محیط آشپزخانه بیشترین فضا به کابینت های آشپزخانه اختصاص پیدا می کند. بنابراین ظاهر کابینت نقش چشمگیری در زیبایی و جذابیت دکوراسیون آشپزخانه دارد. در ادامه برای آشنایی با انواع روکش کابینت با مجله مانیک همراه باشید.

انواع روکش کابینت

مزایای استفاده از روکش های کابینت

دلیل اصلی استفاده از انواع روکش کابینت همان طور که عنوان شد این است که جلوه زیباتری به کابینت های آشپزخانه داده شود. بنابراین اگر از طراحی کابینت های آشپزخانه خود خسته شده اید شاید اولین گزینه که به ذهنتان می رسد، تعویض تمام کابینت ها می باشد.

 اما با شرایط اقتصادی کنونی که در جامعه وجود دارد، این کار چندان مقرون به صرفه نمی باشد. برای این که تغییر دکوراسیون مقرون به صرفه ای داشته باشید، پیشنهاد می شود که از انواع روکش کابینت در آشپزخانه استفاده نمایید.
استفاده از انواع رویه کابینت دارای دو مزیت است. مزیت اول است که روکش کابینت، روشی بسیار کم هزینه و مقرون به صرفه می باشد. 

مزیت دوم نیز این است که در روکش کابینت آشپزخانه از دردسر ها و به هم ریختگی های نصب کابینت خبری نیست. به این ترتیب خواهید توانست با کمترین زحمت کابینت های آشپزخانه خود را مطابق با سلیقه شخصی خود تغییر دهید. انواع رویه کابینت را می توان در سه دسته زیر تقسیم بندی نمود که در ادامه با کابینت و دکوراسیون داخلی مانیک همراه باشید که به بررسی هر یک از این موارد خواهیم پرداخت.

  1. انواع روکش کابینت های ام دی اف و چوب
  2. روکش کابینت های هایگلاس
  3. روکش های برچسبی

انواع روکش کابینت ام دی اف و چوب برای کابینت

یکی از بهترین و محبوب ترین متریال هایی که برای روکش کابینت مورد استفاده قرار می گیرد و در قیمت روکش کابینت ام دی اف تاثیر دارد، انواع ام دی اف و چوب می باشد. روکش کابینت روکش چوب از چوب طبیعی تهیه می شود و روکش ام دی اف متریالی است که یکی از فرآورده های چوبی به شمار می آید. 

در میان روکش چوب و روکش ام دی اف تفاوت هایی وجود دارد که باعث شده است اکثر مصرف کنندگان به روکش کابینت mdf تمایل بیشتری نشان دهند. در واقع روکش چوب در برابر رطوبت مقاومت زیادی از خود نشان نمی دهد. اما ام دی اف در برابر رطوبت مقاوم تر می باشد. به همین سبب اکثر افراد کابینت ام دی اف مات را به چوب خام ترجیح می دهند.

روکش ام دی اف و چوب

در مورد روکش کابینت ام دی اف نکته حائز اهمیت این است که به منظور حفظ کیفیت و افزایش دوام و ماندگاری کابینت، باید در نگهداری آن دقت لازم را داشته باشید.

 از عواملی که می توانند به این متریال آسیب وارد نمایند می توان به رطوبت و نور آفتاب اشاره داشت. بنابراین تا حد امکان سعی کنید که از خیس شدن و رسیدن آب به نقاط مختلف کابینت جلوگیری نمایید. لازم به ذکر است که سطح ام دی اف را نیز می توان با روکش دیگری مانند ممبران پوشاند.

در مورد نور آفتاب نیز به این نکته توجه داشته باشید که نور مستقیم خورشید می تواند روی ام دی اف و چوب تاثیر گذاشته و باعث ایجاد لکه هایی بر روی سطح آن شود. به همین جهت توصیه می شود که در هنگام انتخاب این متریال برای آشپزخانه خود میزان نورگیر بودن آشپزخانه را مورد بررسی قرار دهید.

انواع روکش کابینت های گلاس

در میان انواع روکش برای کابینت می توان روکش کابینت های گلاس را جزء شیک ترین و شکیل ترین روکش ها به حساب آورد. این روکش ها به دلیل سطح صیقلی و براقی که دارند، انعکاس نور بالایی از خود نشان می دهند. 

به همین جهت تاثیر بسیار زیادی در نورپردازی محیط داشته و فضای لوکس و جذابی را پدید می آورند. این متریال بیشتر برای مکان هایی که از نور کافی برخوردار نیستند مناسب می باشد.

اگر بازتاب نور و روشنایی بخشیدن به آشپزخانه جزء اولویت های شما محسوب می شود، باید توجه داشته باشید که رنگ های روشن از بازتاب نور بالاتری برخوردار می باشند. بنابراین انتخاب روکش کابینت در رنگ سفید می تواند برای شما بسیار ایده آل تر باشد.

روکش گلس کابینت

تا این قسمت از مطلب مزایای استفاده از روکش های گلاس را مورد بررسی قرار دادیم. بد نیست کمی در مورد نقاط ضعف این متریال نیز صحبت کنیم. در مورد معایب این متریال نکته ای که بیشتر جلب توجه می کند این است که روکش های گلاس در بازار در انواع مرغوب و نا مرغوب تولید و عرضه می شوند. 

در مورد روکش‌های های گلاسی که فاقد کیفیت لازم باشد شاهد این هستیم که در هنگام برش در حواشی آن لب پریدگی ایجاد می شود.

 و این موضوع می تواند در نتیجه نهایی کار تاثیر گذار باشد. زیبایی و جلای روکش های گلاس با نظافت مکرر همراه است. زیرا به آسانی اثر انگشت و کوچک ترین لکه ها بر روی سطح آن نمایان می شود. بنابراین لازم است که طبق یک روال منظم سطوح کابینت را مدام لکه گیری نمایید.

سایر انواع روکش های مورد استفاده در کابینت

یکی از انواع کابینت که در برخی از موارد که استحکام و دوام کابینت که بیشتر در کابینت های فلزی مورد توجه می باشد از ان استفاده می‌شود روکش های فلزی است.

 این روکش ها معمولا از جنس آلومینیوم بوده و دارای دوام بالایی می باشند به دلیل مقاومتی که این روکش ها از خود نشان می دهند، برای اماکن تجاری و اداری متریال مناسبی به شمار می روند.

نوع دیگری از انواع روکش کابینت، روکش برچسبی می باشد. منظور از روکش های برچسبی روکش هایی می باشد که به صورت ورقه هایی نازک بوده و در پشت این ورقه ها چسب به کار رفته است. این چسب ها برای فیکس نمودن روکش بر روی سطح کابینت تعبیه شده اند.

محاسبه متراژ طول کابینت به گونه ای است که برای تولید یک متر کابینت استاندارد، یک متر کابینت زمینی و یک متر کابینت هوایی به همراه یراق آلات مورد محاسبه قرار می گیرد. 

در این محاسبات یک متر کابینت زمینی دارای ارتفاعی معادل ۹۰ سانتی متر بوده و عمق آن ۶۰ سانتی متر می باشد. طول کابینت نیز برابر ۱۰۰ سانتی متر یا همان یک متر می باشد. کابینت هوایی نیز دارای عمق ۳۰ سانتی متری بوده و ارتفاع آن به ۷۰ سانتی متر می رسد.

روکش فلزی کابینت

از انواع روکش کابینت که در دسته روکش های برچسبی قرار می گیرند، می توان به روکش های ملامینه و نسوز اشاره داشت. روکش پی وی سی نیز یکی از روکش های برچسبی می باشد که انعطاف بسیار بالایی داشته و از جنس پلاستیک می باشد. روکش پی وی سی اصطلاحا با نام روکش نسوز نیز شناخته می شود. زیرا این روکش ها در برابر حرارت و رطوبت بسیار مقاوم می باشند.

از مزایای دیگر این روکش ها می توان به این نکته اشاره داشت که روکش کابینت پی وی سی در برابر خراشیدگی و پوسیدگی مقاومت بالایی داشته و به آسانی دچار آسیب نمی شود.

روکش ملامینه نیز یکی از روکش های برچسبی بوده و بر روی کابینت های ام دی اف قابل نصب می باشند. این نوع روکش ها در برابر ضربه و رطوبت مقاومت خوبی داشته و از طول عمر بالایی نیز برخوردار هستند. 

نکته دیگری که می توان آن را یکی از مزیت های روکش کابینت ملامینه دانست، قیمت مناسب آن می باشد. بنابراین اگر قیمت روکش کابینت برای شما مهم بوده و به دنبال یک روکش باکیفیت و اقتصادی می باشید، روکش ملامینه انتخاب خوبی برای شما خواهد بود.

اشتراک گذاری در :

این مقالات را حتما بخوانید...

نظرات کاربران

5 7 رای ها
امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از
12 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Rahele

کابینت روکش چوب خیلی قشنگه و اشپزخونه رو زیبا میکنه

نیاز به راهنمایی یا کمک دارید؟

با ما تماس بگیرید

و یا اطلاعات تماس خود را ثبت کنید تا ما با شما تماس بگیریم.

پشتیبانی گروه مانیک

سوالی دارید؟ یکی از روش های زیر را برای دریافت پیشتیبانی انتخاب کنید.

مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان و یا طراحی حرفه ای رایگان، تنها کافیست شماره تماس خود را ثبت نمایید. مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.