جنس انواع کابینت از مهم ترین فاکتور هایی است که در انتخاب کابینت آشپزخانه به آن توجه میشود. در این مطلب قصد داریم انواع متریالی که برای طراحی و ساخت کابینت مورد استفاده قرار میگیرد را مورد بررسی و مقایسه قرار دهیم.
انواع جنس کابینت آشپزخانه که در این مطلب از کابینت و دکوراسیون داخلی مانیک مورد بررسی قرار میگیرند به شرح زیر میباشد:
- کابینت ممبران
- کابینت ام دی اف
- کابینت فلزی
- کابینت های گلاس
- کابینت پلی اورتان
کابینت ممبران
کابینت ممبران نوع پیشرفته کابینتهای چوبی کلاسیک است که در آن از روکش ممبران استفاده شده است. پس از طی کردن مرحله حکاکی تحت شرایط مکش و خلا، روکشی از جنس PVC که دارای طرح و نقش می باشد، روی ام دی اف خام چسبانده می شود.
سمت دیگر ام دی اف نیز با روکشی از جنس PVC پوشانده شده است که چسباندن این روکش از ابتدا توسط کارخانه انجام می شود. به دلیل شرایط خاصی که فرایند ساخت کابینت های جنس ممبران نیاز دارند، قیمت کابینت ممبران نسبت به کابینت های گلاس و ام دی اف کمی بالاتر می باشد.
از ویژگیهای بارز جنس کابینتهای ممبران میتوان به طرحهای شلوغ و پر زرق و برق آن اشاره داشت، یعنی دارای کشوها و محفظههای متعددی هستند و برای قسمت ستونها و دستگیرههای آن نیز از ابزارها و اکسسوری های لوکس استفاده میشود.
در صورتی که تمایل دارید دکوراسیون آشپزخانه خود را به سبک کلاسیک اجرا نمایید، پیشنهاد می شود که از جنس کابینت ممبران استفاده نمایید. مهم نیست که کدام جنس کابینت را انتخاب می کنید، ولی حتما به اندازه و ابعاد استاندارد کابینت توجه کنید.
- بیشتر بخوانید: انواع چوب کابینت
مزایای جنس کابینت ممبران
- تنوع طرح و مدل
- تنوع رنگ
- وزن کم
- نظافت آسان
- مقاومت بالا در برابر رطوبت و حرارت
- هزینه های جانبی کمتر
معایب جنس ممبران
یکی از نکاتی که در مورد کابینت ممبران باید مورد توجه قرار گیرد این است که در این نوع از جنس کابینت ها طرح های ظریف به خوبی وکیوم نمی شود و در صورتی که از چسب نامرغوب استفاده شود طرح های اجرا شده روی کابینت از بین می رود.
همچنین این جنس کابینت به دلیل این که از طراحی شلوغ بهره می برد، مناسب فضاهای کوچک نیست و باعث می شود که فضا از آنچه که هست کوچکتر به نظر بیاید.
کابینت ام دی اف
جنس کابینت MDF شامل متریالی است که از ضایعات و خرده چوب ها ساخته می شود. این خرده چوب ها با استفاده از چسب رزین تحت فشار و حرارت بالا به صورت منسجم و فشرده در می آیند. به همین جهت استفاده از MDF یکی از راه های کاهش قطع درختان و حفظ محیط زیست نیز بشمار می رود.
در مورد کابینت ام دی اف باید به این نکته اشاره داشته باشیم که این جنس کابینت با توجه به ارزان بودن ساختار چوبی که در آن بکار می رود، دارای قیمت مناسبی است.
در واقع اگر قیمت کابینت ممبران برای بودجه اقتصادی شما مناسب نیست، می توانید از ام دی اف به جای ممبران استفاده کنید. استفاده از انواع کابینت MDF به دلیل تنوع بالا در رنگ و انعطاف پذیر بودن این متریال و همچنین فضای صمیمی و جذابی که در خانه ایجاد میکند بسیار رایج است.
مزایا و معایب کابینت MDF
در مورد مزایای کابینت آشپزخانه ام دی اف می توان به زیبایی و وجود مدل های متنوع از این جنس کابینت اشاره داشت. رنگ های متنوع MDF نیز باعث شده است که امکان هماهنگ نمودن رنگ کابینت با دیگر عناصر موجود در دکوراسیون آشپزخانه به راحتی فراهم گردد.
در هنگام تهیه کابینت ام دی اف توجه داشته باشید که انواع مرغوب این متریال دارای مقاومت خوبی نسبت به رطوبت می باشند. اما در صورتی که از متریال نامرغوب استفاده نمایید نمیتوان به مقاوم بودن آن در برابر رطوبت اعتماد کرد.
- بیشتر بخوانید: بهترین رنگ کابینت ام دی اف+ تصاویر
کابینت های گلاس
از کابینت های گلاس می توان به عنوان یکی از پرطرفدارترین جنسهای کابینت آشپزخانه یاد کرد. این کابینتها تا حدودی شبیه به کابینت MDF می باشند، زیرا لایه داخلی کابینت هایگلاس نیز مانند MDF از خرده چوب تشکیل شده است. اما رویه های گلاس و MDF با هم متفاوت می باشند.
از محبوب ترین مدل های این متریال می توان به کابینت هایگلاس سفید اکلیلی اشاره داشت. امروزه این نوع کابینت با استقبال بسیار خوبی مواجه بوده و یکی از کابینت های مد روز به شمار می رود. قیمت کابینت هایگلاس نسبت به ممبران مناسب تر است و به همین سبب انتخاب مقرون به صرفه تری به نظر می رسد.
از مزایای این کابینت میتوان به براق و صیقلی بودن رویه و ظاهر بسیار زیبا و لوکس آن اشاره داشت.
کابینت فلزی
یکی از انواع کابینتهایی که قیمت ارزان و مناسب، بارزترین ویژگی آن به شمار میرود کابینت فلزی میباشد. این کابینت نیز قابلیت این را دارد که به رنگ دلخواه تهیه شود و با دیگر اجزای آشپزخانه هماهنگ گردد. از مزایای این جنس کابینت می توان به دوام بالای فلز اشاره داشت.
استحکام و قابل شستشو بودن این کابینت از ویژگی هایی است که مورد توجه مشتریان این جنس کابینت قرار دارد. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که شستشوی بیش از حد کابینت فلزی می تواند باعث زنگ زدگی و پوسیدگی در آن شود.
این نکته را نیز در نظر داشته باشید که این کابینت در اثر ضربه ممکن است تغییر شکل داده و دچار فرورفتگی شود.
کابینت پلی اورتان
کابینت پلی اورتان نیز از محصولاتی است که دارای طرفداران بسیاری میباشد. جنس این کابینت عموماً از چوب میباشد و پوششی از رنگ پلی اورتان روی آن اجرا میشود. این نوع کابینت دارای قابلیت های ابزار خوری بوده و می توان طرح های مختلفی را روی آن پیاده سازی نمود.
از مزایای این نوع کابینت میتوان به کیفیت و ماندگاری بسیار خوب رنگ بر روی سطح این کابینت اشاره داشت. نکته حائز اهمیت دیگر در مورد این کابینت ها این است که مقاومت خوبی در برابر اشعه UV و همچنین رطوبت و نم دارند.
- بیشتر بخوانید: تفاوت کابینت پولیشی و پلی اورتان چیست؟
لازم به ذکر است که رنگ پلی اورتان را روی ام دی اف نیز میتوان اجرا نمود. بنابراین قیمت کابینت پلی اورتان تابعی از متریال مصرفی در آن میباشد. با توجه به این که کابینت از چوب یا ام دی اف ساخته شده باشد و یا نوع لولا و جک به کار رفته در آن دارای چه کیفیتی میباشد، قیمت تمام شده کابینت دچار افزایش و کاهش خواهد شد.
در واقع قیمت نهایی کابینت تمام چوب نسبت به کابینت MDF و روکش چوب بالاتر بوده و پایینترین قیمت در میان این سه مورد نیز به کابینت ام دی اف اختصاص دارد.
لازم به ذکر است که رنگ های پلی اورتان به دو دسته تقسیم میشوند. رنگهای بر پایه آب و رنگهای بر پایه روغن که رنگ بر پایه آب غلظت کمتری داشته و سریعتر خشک میشوند و در مقابل رنگهای بر پایه روغن دیرتر خشک میشوند و از غلظت بیشتری نیز برخوردار هستند.
حالا که با انواع جنس کابینت آشنا شدید شاید بهتر باشد با انواع سبک کابینت نیز آشنا شده تا بتوانید خرید راحتتری داشته باشید.
- بیشتر بخوانید: اصول انتخاب رنگ کابینت آشپزخانه چیست؟
در صورتی که این مقاله از مجله مانیک برای شما مفید بود برای دوستان خود نیز به اشتراک و نظر خود را در مورد مقاله انواع جنس کابینت با ما در میان بگذارید.
کابینت pvc
کابینت پیویسی یک نوع کابینت آشپزخانه است که از پنلهای پیویسی (PVC) ساخته میشود. این نوع کابینتها دارای پوشش خارجی از مواد PVC هستند که بسیار مقاوم در برابر رطوبت، خراشیدگی، و اثرات شیمیایی مختلف میباشد.
کابینتهای پیویسی به علت ویژگیهای مقاومتی خود، به عنوان یک انتخاب مناسب برای آشپزخانهها شناخته میشوند. علاوه بر این، طراحیهای متنوعی در دسترس هستند که به مهندسین معمار و طراحان داخلی اجازه میدهد تا به راحتی استایل مورد نظر خود را با استفاده از کابینتهای پیویسی ایجاد کنند.
همچنین، این کابینتها از نظر نگهداری نیز بسیار آسان هستند و به صورت معمول با یک پارچه مرطوب تمیز میشوند، که این ویژگی نیز مزیتی اضافی برای آنهاست.
سخن آخر
تصمیم به انتخاب جنس کابینت آشپزخانه نه تنها تأثیری در زیبایی و استایل آشپزخانه شما دارد، بلکه بر کارایی و دوام کابینتها نیز تأثیرگذار است. در این فرآیند، باید عواملی از قبیل مقاومت در برابر رطوبت و حرارت، ظاهر و استایل، نگهداری و تمیزی، بودجه و حتی مسائل محیط زیستی را در نظر بگیرید.
از مواد مختلفی مانند چوب، MDF، پی وی سی ، پلی اورتان، فلزی و هایگلاس میتوانید انتخاب کنید. در نهایت، تصمیمگیری باید به تعادل بین این عوامل و نیازهای خودتان بیفتد تا کابینت آشپزخانهای داشته باشید که به شما بهرهوری و رضایت آوری بیشتری بخشد.
در حال حاضر مد شده که هر کسی کابینت عالی و حرفه ای میخواد باید به سراغ کابینت های چوب و روکش چوب بره ولی در صورتی که من حدود 5 سال هست که کابینت ممبران داشتم و ازش خیلی راضی بودم و به تازگی هم کابینتم بعد پنج سال بر اثر یک حادثه ای خراب شده و باید عوض بشه
سلام ببنید در خرید کابینت باید به خیلی نکات توجه کرد مانند سلیقه، موقعیت مکانی، بودجه و غیره .به طور مثال در اشپزخانه هایی که نور با حرارت بالا می تابد خرید کابنیت ممبران کار درستی نیست چون این کابینت در برابر نور مسقیم و شدید حساس است و یا بعضی از افراد هستند که خیلی نمای ظاهری کابینت روکش چوب براشون اهمیت دارد. دوام کابینت هم به نگهداری شما بستگی دارد برای مثال کابینت های روکش چوب خیلی به اب و خراش حساس هستند و کسانی که بچه ی کوچک دارند باید مواظب این قضیه باشند تا اسیبی به کابینتشون نرسد. پس به طور مستقیم نمیشه گفت که از کابینت ممبران باید بجای کابینت روکش چوب استفاده کرد