آموزش کامل ساخت و نصب کابینت آشپزخانه

آموزش ساخت و نصب کابینت آشپزخانه ، برای کسانی که می خواهند وارد دنیای هنر و صنعت بشوند، این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. کابینت از قدیم الایام در خانه ایرانی ها کاربرد داشته است. هر چند که کلمه کابینت یک واژه بیگانه است اما این سازه مفید آشپزخانه ای، سالهاست که در خاطره جمعی مردم ایران حضور دارد.
آموزش-ساخت-و-نصب-کابینت-آشپزخانه
فهرست مطالب

آموزش کامل ساخت و نصب کابینت آشپزخانه ، برای کسانی که می خواهند وارد دنیای هنر و صنعت بشوند، این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. کابینت آشپزخانه از قدیم الایام در خانه ایرانی ها کاربرد داشته است. هر چند که کلمه کابینت یک واژه بیگانه است اما این سازه مفید آشپزخانه ای، سال هاست که در خاطره جمعی مردم ایران حضور دارد.

در قدیم با ساختن چند طبقه از چوب، سنگ و حتی خشت و شیشه ، فضاهای به وجود می آوردند که همین کاربری را داشته است. امروزه نیز آموزش ساخت کابینت در بسیاری از کارگاه های تولیدی، مراکز فنی حرفه ای و… به علاقمندان ارائه می شود. این مقاله از مجله مانیک در نظر دارد تمامی زوایا و نکات ریز و درشت این حرفه اصیل و پرکاربرد را به شما نشان دهد.

چگونگی-یادگرفتن-نصب-کابینت

آموزش کامل ساخت و نصب کابینت آشپزخانه در چه مکان هایی ارائه می شود؟

آموزش ساخت و نصب کابینت آشپزخانه را می‌توان از آموزشگاه‌های مورد تایید مراکز فنی حرفه‌ای درخواست کرد. علاوه براین، مراکز فنی حرفه‌ای نیز که در هر شهری وجود دارد، بنا به درخواست متقاضیان، دوره‌های مهارت آموزی را در اختیار علاقمندان قرار می‌دهد.

البته تنها آموزشگاه‌ها و دوره‌ های مذکور، ارائه دهنده خدمات آموزشی نیستند. شما می‌توانید از طریق شاگردی کردن نیز با تمامی زوایا و پیچ و خم‌های ظریف این هنر صنعت نیز آشنا شوید. آموزش نصب کابینت آشپزخانه نیز از جمله مواردی است که می‌توانید از استاد کاران خود بیاموزید. در هر صورت امکان آموزش دیدن شما فراهم است.

شما می‌توانید با انواع مختلف مدل‌های کابینت مانند کابینت پلی اورتان، کابینت مدرن و… آشنا شوید. اگر سال‌ها در این حوزه تجربه کسب کنید و تلاش کنید، مطمئنا برای شما فرقی نخواهد کرد که مشتری از شما چه نوع سفارشی بخواهد.

ساخت کابینت ممبران یا کابینت کلاسیک برای شما توفیقی نخواهد داشت. چون شما اصول و تکنیک‌های طراحی و نصب کابینت آشپزخانه را آموخته اید.

آموزش کابینت سازی ام دی اف (mdf)

درباره آموزش ساخت کابینت ام دی اف و نصب کابینت آشپزخانه ام دی اف (mdf) باید گفت، یکی از رشته های پردرآمد در بازار کار به شمار می رود. در دوره های آموزش، مهارت آموز، درباره انواع ام دی اف شناخت پیدا می کند. همچنین کار با چسب پی وی سی را به صورت دستی آموزش می‌بیند.

این که چگونه دستگیره را بر روی کابینت آشپزخانه سوار کند و یا طریقه نصب جک کابینت آشپزخانه را خواهد آموخت. چنانچه در آموزشگاه های فنی حرفه ای به یادگیری این اصول بپردازید، بهترین و مجهزترین کارگاه ها در اختیارتان خواهد بود تا فوت و فن های این حرفه را بیاموزید.

این آموزش ها توسط مجرب ترین اساتید ارائه خواهد شد و در پایان دوره نیز به شما مدرک بین المللی مورد تایید سازمان فنی حرفه ای اعطاء خواهد شد.

در ادامه بحث آموزش ساخت کابینت آشپزخانه Installing Kitchen Cabinets در کابینت و دکوراسیون داخلی مانیک، باید بگوییم به خاطر محدودیت منابع چوبی در ، بالا بودن قیمت ها و وزن بالای چوب طبیعی؛ روش ام دی اف ابداع شد. ام دی اف، تخته هایی هستند که از خرده چوب یا فیبر چوبی تهیه می شوند.

این تخته ها به صورت پنل هایی با روکش چوب یا روکش های چوب مصنوعی آماده می شوند تا در کارگاه های کابینت سازی مورد استفاده قرار بگیرند. در ادامه توجه شما را به مراحل ساخت کابینت جلب می کنیم. اما قبل از ورود به بحث آموزش، باید بگوییم، ساخت کابینت و نصب آن شامل دو مرحله است که هر هنرجویی باید آن را فرا بگیرد.

مرحله اول ؛ ساخت کابینت

این مرحله در بردارنده بخش های:

  • طرح
  • اندازه گیری
  • طراحی
  • انتخاب نوع مواد و مصالح لازم
  • ارزیابی اندازه ها در هنگام برش
  • انجام برش کاری
  • لبه چسبانی
  • شیار زنی
  • سوراخ زدن
  • مونتاژ
  • حمل و نقل کابینت
لبه-چسبانی-در-کابینت

طرح؛ اولین گام در آموزش ساخت و نصب کابینت آشپزخانه

اولین گام در آموزش ساخت و نصب کابینت آشپزخانه، طرح زدن است. این طرح باید دقیقا همان چیزی باشد که مشتری مدنظر دارد. در طرح اولیه، همه توضیحات مشتری اعمال می شود و طبق خواست او طراحی انجام می گیرد.

اندازه گیری

برای داشتن اندازه های دقیق، باید به آشپزخانه رفته و تمامی زوایا و بخش های آن را اندازه کنیم. برای اندازه های دقیق لازم است، از ابعاد اجاق گاز، یخچال و … اطلاع بدست آوریم. یکی دیگر از مواردی که در ساخت کابینت و اندازه گیری آن مهم است، محل قرار گرفتن هود می باشد. هود مشخص می کند، ارتفاع کابینت دیواری نسبت به کابینت پایه در چه اندازه ای باشد.

معمولا اندازه ای که برای هود در نظر می گیرند، از 60 تا 90 سانتی متر است. توجه به انشعابات گاز، آب، برق و .. نیز بسیار مهم است. محل نصب ماشین لباسشویی (60 سانتی متر)، سینک، (60 تا 120 سانتی متر) ارتفاع شیرآلات و … در این اندازه گیری‌ها نقش دارند.

طراحی

طراحی از مهمترین مباحث آموزش ساخت و نصب کابینت آشپزخانه است. این طراحی ها امروزه به وسیله یارانه انجام می شود. نرم افزارهایی مانند 3Dmax ,Catia برای این منظور طراحی شده اند و در بازارهای داخلی موجود می باشد. طرح دستی نیز انجام می شود و بر روی کاغذ قابل ترسیم است.

در طراحی، باید به موضوعاتی مانند، طرح و رنگ توجه داشت. این که برای مثال آیا مشتری کابینت هایی مانند کابینت رنگی پلی اورتان سفارش داده است یا کابینت مات؟ در هر صورت نوع و مدل کابینت سفارش شده را با تمام مشخصاتی که مد نظر مشتری است، یادداشت می کنیم.

حتی نور، پرده ، چیدمان میز و صندلی همه از نکاتی است که باید آن را در نظر گرفت. همچنین در طراحی لازم است، به نوع سیستم آشپزخانه نیز توجه داشت. آشپزخانه ها معمولا جزو یکی از این سیستم ها قرار می گیرند؛ راهرویی، L، U، V شکل. هر کدام از این نوع مدل آشپزخانه ها، سبک و طراحی خاص خود را می طلبد.

انتخاب نوع مواد و مصالح لازم

نیاز یک کابینت ساز، نوار پی وی سی، لولای گازور و اقسام مختلف پکیج می باشد. چسب سازنده کابینت، انتخاب وسیعی در زمینه پانل های بدنه کابینت دارد. برای ساخت کابینت روکش چوب محدودیتی ندارد. روکش های طبیعی و مصنوعی فراوانی در بازار موجود است مانند؛ سترون ملامینه، فرمیکا و… در اختیار سازندگان و طراحان کابینت ساز وجود دارد.

صفحات رویه کابینت از آنجا که در معرض مداوم نفوذ رطوبت و سایش های مداوم قرار دارند، بسیار مهم است که پانل هایی ضخیمی انتخاب شود. این پانل ها معمولا ضخامت 36 تا 40 میلیمتر دارند و روکش آنها از جنس فرمیکا ام پی ال می باشد. دیگر مصالح و متریال های مورد، دستگیره در انواع مختلف، ریل، کشو، سبدهای آبچکان نیز از جمله ملزومات این هنر صنعت است.

ارزیابی اندازه ها در هنگام برش

ارزیابی اندازه ها در هنگام برش نیز از دیگر مراحلی است که در آموزش ساخت و نصب کابینت آشپزخانه مورد توجه قرار می گیرد. در این مرحله، می بایست اندازه برش هایی را که دارای یک ضخامت مشترک هستند، معین کرد. معمولا کابینت های پایه یا زمینی یا دیواری دارای ضخامت مشترک در برش هستند.

در سال های گذشته، عمق کابینت های زمینی را برابر با 45 سانتی متر و عرض رویه آن را 50 سانتی متر در نظر می گرفتند. اما از ابتدای سال های هشتاد برای اولین بار که ورق های لب گرد مرسوم شد، این اندازه ها در عرض به 60 سانتی متر، و عمق آن به 56 سانتی متر و با بلندی و ارتفاع 72 سانتی متر، افزایش پیدا کرد.

این اندازه ها برای کابینت های زمینی پذیرفته و به عنوان استاندارد، رعایت می شود. عمق کابینت 56 سانتی متر با در نظر گرفتن ضخامت درب کابینت می باشد. به عبارتی، عمق کابینت بدون در نظر گرفتن درب، معمولا 54 سانتی متر ساخته می شود.

کابینت های دیواری نیز دارای عمقی به اندازه 30 تا 35 سانتی متر، بلندی 70 تا 90 سانتی متر است که با در نظر گرفتن اندازه آشپزخانه انتخاب می شوند. این اندازه در طول کابینت های سینک 90 تا 120 سانتی متر و کابینت گاز صفحه ای 90 سانتی متر ، کابینت مدل سوپر، 30 تا 185 سانتی متر بر آورد می شود.

اندازه-ها-د-کابینت-سازی

انجام برش کاری

آنچه در آموزش ساخت و نصب کابینت بسیار بدان توجه می شود، انجام برش کاری است. این کار نیاز به دقت بالایی دارد. ناگفته نماند، برش درب های کابینت اپن و طبقات داخلی کابینت، پس از نصب کابینت ها انجام می شود. به صورت کلی، برش کاری کابینت در دو مرحله انجام می گیرد که مرحله نخست، خرد کردن اوراق کابینت است و در مرحله بعدی اندازه بری تخته ها است.

در اندازه بری پانل ها، باید به موضوعاتی مثل ضخامت پی وی سی توجه شود. همچنین مراقب نقص هایی چون تابیدگی ورق، خش خوردگی سطوح نیز بود. در این مرحله از کار، قطعات فیبر که در پشت کابینت نصب می شود، قطعاتی که در بدنه متصل می گردد، پاسنگ، بلنت و تاج کابینت نیز توسط کابینت ساز نصب می گردد.

لبه چسبانی یکی دیگر از موارد آموزش ساخت و نصب کابینت آشپزخانه

یکی دیگر از مواردی که در آموزش ساخت و نصب کابینت آشپزخانه، به آن توجه می شود، لبه چسبانی است. در این مرحله برای زیباتر شدن کار و مراقبت از لبه های کابینت در مقابل ضربه و رطوبت، لبه هایی از جنس چوب یا پی وی سی به قطعات بدنه چسبانده می شوند.

معمولا ضخامت این نوارها با ضخامت 1/0mm تا دو میلی متر می باشد. نوارهایی که ضخامت یک میلی متری دارد، در تخته های طبقات کابینت مورد استفاده قرار می گیرد. نوارهایی که ضخامت بیشتری دارند نیز برای دیگر قسمت ها، به ویژه درب کابینت به کار گرفته می شوند. لبه چسبانی هم به دو شکل دستی و ماشینی انجام می شود که طبیعتا با روش ماشینی نتیجه کار بهتر از دستی است.

شیار زنی؛ از جمله مراحل آموزش ساخت و نصب کابینت آشپزخانه

یکی دیگر از مراحل ساخت کابینت، شیار زنی است. شیار زدن مخصوص بدنه کابینت های پایه و دیواری می باشد. این شیارها برای قرار گرفتن فیبر در پشت کابینت ایجاد می شود. باید توجه کرد، فاصله شیار از پشت بدنه کابینت باید حدود 17 میلی متر باشد. این فاصله به منظور ایجاد فضا برای نصب چوب های متصل کننده به پشت کابینت در نظر گرفته شده اند.

شیار-زنی-کابینت

سوراخ زدن در آموزش ساخت و نصب کابینت آشپزخانه

در آموزش ساخت و نصب کابینت آشپزخانه ، سوراخ زدن جزء مراحلی است که هنرجو باید آن را فرا بگیرد. در این مرحله پس از خط کشی و معین کردن جای سوراخ های اتصال بدنه، ریل کشو، زیر طبقه ها سوراخ کاری را شروع می کنیم. بعد از این کار، سوراخ های اتصال را در سمت بیرونی بدن کابینت، به اصطلاح خزینه می نماییم، ایجاد می کنیم.

باید توجه داشت، سوارخ ها با فاصه 5 سانتی متر، از لبه بیرونی کار ایجاد شوند. این سوراخ ها حتما می بایست عمود بر سطح تخته باشند. اگر سوراخ کاری به درستی انجام شود، مرحله بعد که مونتاژ کاری است، با سرعت و زیبایی دو چندانی خاتمه پیدا می کند.

مونتاژ

در آموزش ساخت و نصب کابینت آشپزخانه، مرحله ای وجود دارد که به آن مونتاژ کاری می گویند. در این مرحله،  پیش از آن که پشت بند کابینت بر روی فیبر محکم و ثابت شود، باید از دویدگی کار جلوگیری کنیم. این عمل باعث می شود تا در زمان نصب کابینت آشپزخانه،  بر روی دیوار و نصب درب ها،  با مشکل روبرو نشویم.

مرحله دوم؛ نصب کابینت

در این مرحله، این موارد پیش روی هنرجو قرار خواهند گرفت؛ هر کدام از این موضوعات می تواند هنرجو را در نحو نصب کابینت آشپزخانه یاری برساند.

  • علامت گذاری روی دیوارها،
  • نصب اتصالات روی دیوارها،
  • نصب کابینت
  • اندازه زدن درب های نما در کابینت اپن و طبقات داخلی کابینت،
  • برش کاری و لبه چسبانی
  • لوله گذاری درب ها،
  • نصب دستگیره ها و …
نصب-کابینت

علامت گذاری روی دیوارها

علامت گذاری روی دیوارها از مهمترین مراحل آموزش ساخت و نصب کابینت به شمار می رود. زیرا در صورت عدم دقت، باعث تراز نشدن خطوط می شود.

نصب اتصالات روی دیوارها

نصب اتصالات با چوب و فلز انجام می شود. این اتصالات امن بوده و مراحل نصب کابینت آشپزخانه را با کمترین خطا و نقصی به پایان می رساند.  با کمک این اتصالات، طریقه نصب کابینت آشپزخانه به سرعت و در امنیت بسیاری انجام می شود. یکی دیگر از مواردی که به هنرجو آموخته می شود، طریقه نصب جک کابینت آشپزخانه است.

آموزش کامل ساخت و نصب کابینت آشپزخانه

نصب کابینت

حالا دیگر نوبت به یادگیری نحوه نصب کابینت آشپزخانه می رسد. بدنه ها را با پیچ ثابت کرده و روی دیوار یا زمین مماس با خطوط طراحی شده، تراز می کنیم. اول کابینت های زمینی و سپس کابینت های دیواری نصب می شوند.

قیمت نصب کابینت آشپزخانه بنا به مواد و مصالحی که در آن بکار رفته است، متراژ آشپزخانه و دیگر عوامل، متغیر است. معمولا در پایان، هزینه نصب کابینت آشپزخانه به صورت فاکتور به مشتری ارائه می شود.

نمونه کار کابینت آشپزخانه

اشتراک گذاری در :

این مقالات را حتما بخوانید...

نظرات کاربران

4.7 6 رای ها
امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از
12 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پارسا کرمانی

خیلی ممنون بابت مطلب مفید و کاملتون

manik group

خیلی ممنون بابت اینکه وقت گذاشتید.

نیاز به راهنمایی یا کمک دارید؟

با ما تماس بگیرید

و یا اطلاعات تماس خود را ثبت کنید تا ما با شما تماس بگیریم.

پشتیبانی گروه مانیک

سوالی دارید؟ یکی از روش های زیر را برای دریافت پیشتیبانی انتخاب کنید.

مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان و یا طراحی حرفه ای رایگان، تنها کافیست شماره تماس خود را ثبت نمایید. مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.