امروزه با گذشت زمان، نهتنها علاقه افراد به محصولات چوبی کم نشده، بلکه به دنبال محصولات باکیفیتتر در این حوزه میباشد. نئوپان و ام دی اف دو گزینه محبوب در دکوراسیون داخلی بهخصوص صنعت مبلمان و کابینت آشپزخانه بهحساب میآیند. به همین دلیل در طراحی دیزاین آشپزخانه خود میتوانید از این مواد استفاده کنید.
از آنجا که چوب ماده اولیه بهکار رفته در نئوپان و ام دی اف است، اما آنچه که باعث ایجاد فرق نئوپان و ام دی اف میشود، نحوه تولید ساخت آنها است. برای مثال، در امدیاف از فیبرهای چوبی فشرده شده و چسب استفاده میشود که منجر به ایجاد سطح صافتر و یکنواختتر نسبت به نئوپان میشود.
همچنین شما با نگاه کردن به قسمتهای برشخورده از ورق میتوانید متوجه فرق چوب نئوپان با ام دی اف شوید. هنگامی که شما به نئوپان نگاه کنید، متوجه تکههای بزرگ چوب در ساختار آن میشوید. اما در ساختار ام دی اف، خردههای بسیار ریز چوب را مشاهده میکنید که یکی از دلایل اصلی فرق نئوپان با ام دی اف است.
اما این تفاوتها پایان کار نیست! در این مقاله از مجله دکوراسیون داخلی مانیک قصد داریم مطالب بیشتری درباره تفاوت نئوپان و ام دی اف، خدمت شما ارائه دهیم؛ پس ادامه مقاله را از دست ندهید.
برای سفارش کابینت ام دی اف از مانیک
شباهتهای MDF و نئوپان
ام دی اف و نئوپان هر دو از مواد بازیافتی چوب (چوب اره، خرده چوب و سایر ضایعات چوبی) ساخته میشوند. در ابتدا مواد بازیافتی چوب خرد شده با رزین و چسب ترکیب میشوند، سپس مخلوط حاصل در یک فرآیند فشار و حرارت بالا تولید میشود.
تا به اینجای کار درباره شباهتهای این دو ماده آشنا شدیم. در ادامه با کابینت و دکوراسیون داخلی مانیک همراه باشید تا درباره فرق نئوپان و ام دی اف بیشتر آشنا شوید.
نئوپان چیست؟
نئوپان یا Particleboard به معنای تخته خرده چوب است که اولین بار توسط شرکتی به نام نئوپان وارد ایران شده است. این نوع فرآورده چوبی یک نوع تخته مصنوعی است که از الیاف و ذرات چوبی تشکیل شده و با استفاده از رزینهای صنعتی تحت فشار و گرما بدست میآید.
ظاهر نئوپان بسیار شبیه به چوب طبیعی است اما نسبت به آن دارای مقاومت و سختی کمتری است. از کاربرد نئوپان میتوان در ساخت مبلمان، کابینتها، دربها، مصنوعات چوبی، کفپوش خارجی و دیگر قطعات داخلی اشاره کرد.
مزایای نئوپان
نئوپان به دلیل ویژگیهایی چون قیمت به صرفه، وزن سبک و تنوع در طرح و رنگبندی جزو گزینههای محبوب در دکوراسیون داخلی به حساب میآید و از دلایل فرق نئوپان و ام دی اف محسوب میشود.
در ادامه به توضیح برخی از این ویژگیها میپردازیم.
- قیمت مقرون به صرفه: یکی از دلایل تفاوت ام دی اف و نئوپان، ارزانتر بودن نئوپان نسبت به ام دی اف است. همانطور که اشاره کردیم نئوپان از خردههای چوبی و فیبرهای چوبی تولید میشود که هزینه تهیه آنها کمتر از چوب اصلی است. این ویژگی یکی از دلایل فرق نئوپان و ام دی اف است که باعث میشود تا گزینه مقرون به صرفهتری نسبت به ام دی اف به حساب بیاید.
- تنوع در طرح و رنگبندی: ئوپان سازگاری خوبی با پوششهای مختلفی از جمله رنگ و لمینیت دارد. این ویژگی سبب تنوع در رنگ و طرح بندی میشود.
- وزن سبک: نوع ذرات و خرده چوبهای تشکیل دهنده، یکی از دلایل تفاوت نئوپان با ام دی اف است. این ویژگی سبب وزن کمتر در مقایسه با ام دی اف میشود. درنتیجه، وسایلی که از نئوپان ساخته شده اند به علت وزن کمتر به هنگام حمل و نقل آسانتر جا به جا میشوند.
معایب نئوپان
استحکام پایین، تغییر شکل در هنگام تماس با رطوبت و عمر کوتاه از معایب اصلی نئوپان است که سبب فرق نئوپان و ام دی اف میشود. نئوپان به علت استحکام کمی که دارد، نمیتواند وزن سنگین را تحمل کند و در هنگام تماس با رطوبت تغییر رنگ داده و باد میکند.
ام دی اف (MDF) چیست؟
ام دی اف به معنای تخته فیبر با چگالی است. در ساخت ام دی اف از فیبرهای چوبی کوچک، چسب و گرما استفاده میشود و ظاهر آن شبیه به چوب طبیعی است. هر چقدر کیفیت این محصول بهتر باشد، سطح آن صافتر و یکنواختتر است. و این یکی از بارزترین فرق نئوپان و ام دی اف میباشد.
از کاربرد ام دی اف میتوان در مبلمان، تختههای رومیزی، پانلهای دیواری خارجی، کفپوش خارجی اشاره کرد.
- بیشتر بخوانید: سادهترین روشهای تميز كردن كابينت ام دی اف
مزایای ام دی اف
- مقاومت بالا: مقاومت بالای ام دی اف دربرابر رطوبت، پوسیدگی و خوردگی حشرات یکی از دلایل تفاوت چوب ام دی اف با نئوپان است.
- قابلیت برش و شکلدهی آسان: ام دی اف به علت ساختار یکدست و صافی که دارد، به راحتی در اشکال و اندازههای مختلف با ابزارهای دستی یا ماشینی برش داده میشود. این ویژگی یکی از دلایل اصلی فرق نئوپان و ام دی اف است که آن را به گزینه مناسبی برای وسایل دکوراسیون داخلی چون کابینت، مبلمان سازی و… تبدیل کرده است. در مانیک شما میتوانید قبل از سفارش، جهت طراحی با طراحی کابینت آشپزخانه آنلاین طرح خود را به صورت سه بعدی مجسم کنید.
- تنوع بینظیر در ظاهر، طرح و رنگ: ام دی اف را به راحتی میتوانید با روکشهای مختلفی از جمله چوب، سنگ یا فلز، تزئین کنید. تنوع پذیری این محصول در طیف گستردهای از رنگها و طرحها، به شما این امکان را میدهد تا دکوراسیون زیبای خود را بچینید.
- قابلیت پیچ خوری: چگالی بالا در ام دی اف منجر میشود، تا پیچها به راحتی در آن فرو بروند و اتصال محکمی ایجاد کنند. اما در نئوپان به دلیل چگالی پایین ممکن است که پیچها در آن به سختی فرو بروند و اتصال محکمی ایجاد نکنند. پس قابلیت پیچخوری خوب را میتوان یکی از دلایل فرق نئوپان و ام دی اف دانست.
معایب ام دی اف
از معایب اصلی ام دی اف میتوان به قیمت بالاتر آن نسبت به نئوپان اشاره کرد. مواد اولیه، نوع روکش، اندازه و ضخامت ورق از جمله عواملی هستند که بر قیمت تاثیر میگذارند. اما به طور کلی، پروسه تولید و استحکام بیشتر، یکی از علتهای تفاوت قیمت نئوپان و ام دی اف است.
- بیشتر بخوانید: بهترین رنگ کابینت ام دی اف+ تصاویر
فرق نئوپان و ام دی اف، کدام بهتر است؟
تا به این قسمت، نکاتی را درباره فرق نئوپان و ام دی اف بیان کردیم. حال این سوال پیش میآید که کدام یک بهتر است؟ به همین دلیل، در ادامه نکاتی برای پاسخ به این سوال آورده شده است:
- ام دی اف به علت مقاومت بالا در برابر رطوبت یا ضربه و ماندگاری بیشتر گزینه مناسبی برای آشپزخانه با رطوبت بالا است.
- ام دی اف به علت ساختار یکدست و ظاهر طبیعیتر، گزینه بهتری نسبت به نئوپان است.
- اگر بودجه محدودی دارید، نئوپان گزینه مناسبتری برای شما است.
پیشتر نکاتی را دربارهی فرق بین نئوپان و ام دی اف بیان شد. شما باتوجه به محیط، شرایط، ظاهر و سلیقه خود میتوانید گزینه مناسب را انتخاب کنید.
چند نمونه خاص از کاربردهای ام دی اف و نئوپان:
- ام دی اف به علت ظاهر زیبا و مقاومت بالا در ساخت کابینتهای آشپزخانه و کمدها استفاده میشود.
- از نئوپان به علت قیمت پایینتر و وزن سبکتر در ساخت مبلمان ارزان قیمت مانند صندلیها و میزها استفاده میشود.
- از ام دی اف و نئوپان میتوان در ساخت تختههای رومیزی استفاده کرد. از ام دی اف برای تختههای رومیزی ضخیمتر و بادوامتر و از نئوپان برای تختههای رومیزی نازکتر و سبکتر استفاده میشود.
- از ام دی اف و نئوپان میتوان در ساخت پانلهای دیواری استفاده کرد. از ام دی اف برای پانلهای دیواری داخلی و از نئوپان برای پانلهای دیواری خارجی میتوان استفاده کرد.
- ام دی اف مناسب برای کفپوشهای داخلی است، اما نئوپان برای کفپوشهای خارجی گزینه بهتری است.
سخن پایانی
در این مقاله نکاتی درباره فرق نئوپان و ام دی اف بیان شد. به طور کلی، در مقایسه نئوپان و ام دی اف میتوان گفت که ام دی اف به علت ظاهر زیبا و ساختار بهتر نسبت به نئوپان گزینه بهتری است. اما دلایل دیگری چون سلیقه، بودجه و دکوراسیون و… در انتخاب شما تاثیر بهسزایی دارند.
متاسفانه برای طبقه پایین منزل گفتیم هزینه کمتری بکنیم و نئوپان خریدیم و خیلی راضی نیستیم از خریدمون