کابینت مگنت دار بهنوعی از کابینت گفته میشود که بهجای دستگیرههای معمولی، از مگنتها که ترکیبی از آهنربا و فنرهستند برای باز و بسته کردن درب و کشوها استفاده میشود.
مگنت کابینت به علت ظاهر زیبا و سادگی در استفاده و همچنین عدم نیاز به فضای اضافی برای دستگیره کابینت در طراحی کابینت آشپزخانه بسیار محبوب شدهاست. در این مقاله به بررسی انواع ویژگی مگنتها و نقاط قوت و ضعف هرکدام پرداخته، همچنین نکاتی درباره تعمیر و نصب مگنتها اشاره شده است.
البته گاهی این نوع مگنت با مگنتهایی که برای تزئین سطح کابینت استفاده میشود اشتباه گرفته میشود مثل مگنت کابینت نمدی که شکلهای مختلفی دارد.
- بیشتر بخوانید: با بهترین انواع دستگیره کابینت در بازار آشنا شوید+ تصاویر
مزایای مگنت کابینت چیست؟
در ابتدا در این مطلب از مجله مانیک به بررسی مزایای مگنت کابینت میپردازیم:
نصب و تعمیر آسان:
نصب مگنت در کابینت بسیار ساده است و مانند دستگیره کابینت، نیازی به ایجاد فضا روی درب کابینت ندارد و به راحتی میتوان آن را نصب کرد. از طرفی مگنتها به گونهای طراحی شدهاند که بهراحتی میتوان آنها را تعمیر و تعویض کرد.
ظاهر ساده و مدرن:
مگنت کابینت ظاهر مینیمال و آراستهای به فضای داخلی آشپزخانه میبخشد و در طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه مدرن و شیک امروزی به جای دستگیرههای معمولی بهکار میرود. همچنین مگنت کابینت بهعلت پنهان و در دید نبودن هیچگاه از مد نمیافتد.
کاهش احتمال آسیب به وسایل و کودکان:
گاهی این سؤال پیش میآید که برای کابینت مگنت بهتر است یا دستگیره؟ در جواب این سؤال باید گفت که باتوجه به نیازها و بودجهای که دارید ممکن است هر یک انتخاب مناسبی باشد اما با استفاده از مگنت کابینت احتمال گیر کردن لباس و دیگر اشیا به کابینت کاهش پیدا میکند.
همچنین استفاده از دستگیرههای کابینت ممکن است برای کودکان خطرناک باشد و باعث آسیبهای جسمی مختلفی مثل برخورد سر به دستگیره و زخم شدن انگشتان و… شود.
از طرفی این نوع کابینت بهگونهای است که کودک نمیتواند به راحتی درب کابینت را باز و بسته کند و دسترسی به محتویات داخل کابیت برای او سخت میشود.
نظافت آسان:
به علت سطح صاف و صیقلی کابینتهای مگنتی، تمیز کردن سطح آن آسان است و تمام سطح بهخوبی تمیز میشود.
- بیشتر بخوانید: آشنایی با اجزای کابینت آشپزخانه+ تصاویر
معایب مگنت کابینت چیست؟
مسلما در کنار مزایایی که مگنت کابینت دارد معایبی هم خواهد داشت که در ادامه به آن اشاره شده است:
احتمال خرابی:
در صورتی که از مگنت کابینت قوی با جنس عالی استفاده نشود، احتمال زود خراب شدن مگنت کابینت و به خوبی بسته نشدن در کابینت وجود دارد.
برای مثال آهنرباهای نئودیمیوم به علت نیرو مغناطیسی قوی بهترین انتخاب برای مگنت کابینت ام دی اف هستند.
نیاز به مگنت کابینت قوی و جنس خوب:
برای زود به زود خراب نشدن مگنتها و بهخوبی بسته شدن درب کابینت باید از آهنربا و فنر قوی و با جنس خوب استفاده کنید که ممکن است سبب هزینه بیشتر برای تهیه و نصب شود.
عمر مگنت کابینت چقدر است؟
عمر دقیق مگنتها به عوامل گوناگونی مثل کیفیت مگنت، شرایط استفاده و نحوه نصب آن بستگی دارد.
به طور کلی اگر مگنتها به درستی نصب شده و بهخوبی از آنها نگهداری شود، میتوانند سالهای سال مورد استفاده قرار بگیرند اما در برخی موارد، ممکن است اتفاقاتی مثل ضربه دیدن مگنتها یا بودن در معرض بعضی از مواد شیمیایی مضر مثل وایتکس و.. باعث خوردگی و آسیب دیدن مگنتها شود و عمر مفید آنها را کاهش دهد.
انواع مگنت کابینت و بررسی مزایا و معایب هر کدام
همانطور که گفتیم، مگنتهای کابینت برای باز و بسته کردن درب و کشوی کابینت استفاده میشود. این مگنتها در انواع مختلفی طراحی شدهاند و هریک ویژگیها، مزایا و معایب خود را دارند.
1. مگنتهای لولهای
مگنتهای لولهای، شکل استوانهای دارند. در این نوع مگنت، آهنربا (اغلب از جنس نئودیمیوم) درون یک لوله فلزی با قدرت مغناطیسی قرار گرفتهاست.
مزایا
- قدرت جذب مغناطیسی بالا: یکی از مزایای اصلی مگنت لولهای قدرت مغناطیسی بالای آن است که برای درب کابینتها با وزن بالا بسیار مناسب است. همچنین مگنت لولهای بهترین مگنت کابینت انتخاب برای مگنت کشو کابینت است.
- کاربرد زیاد: مگنت لولهای به علت قدرت بالا و همچنین قابلیت انتخاب لوله با طول مناسب، برای انواع مختلف درب کابینت و کشوها مناسب است.
- عمر طولانی: در مگنتهای لولهای از آهنرباهای دائمی استفاده شدهاست. مگنت لولهای به دلیل استفاده از این نوع آهنربا پایداری بالایی داشته و نیاز به تعویض یا تعمیر آن کمتر است.
معایب
- تاثیر منفی بر ظاهر کابینت: از نظر بعضی از افراد اندازه مگنت لولهای بزرگ است و ظاهر کابینت را از حالت مینیمال و ساده خود خارج میکند. بهتر است از این نوع مگنت در کابینت مگنتی سفید استفاده نکنید.
- نیاز به نصب دقیق: نسب به سایر مگنتها، مگنت لولهای معمولا طول بلندی دارد و برای اینکه به درستی کار کند نیاز است که به دقت نصب شود.
- بیشتر بخوانید: دستگیره کابینت سفید+ معرفی چند مدل جذاب دستگیره
2. مگنت درب کابینت دیسکی
مگنت دیسکی به علت طراحی و ظاهر سادهای که دارد، در انواع مختلف کابینت مگنتدار استفاده میشود. این مگنت معمولاً به صورت مستقیم به سطح داخلی درب کابینت و کشو نصب میشود.
مزایا
- ظاهر مینیمال و ساده: این نوع مگنت به علت اندازه کوچک و همچنین طراحی سادهای که دارد، بسیار پرطرفدار است.
- نصب آسان: نصب این نوع مگنت به علت سطح کوچکی که دارد، بسیار آسان است و نیاز به مهارت خاصی ندارد.
معایب
- قدرت جذب کم: قدرت مغناطیسی این نوع مگنت از سایر انواع مگنت درب کابینت کمتر است و برای کابینت و کشوهای سبکتر مناسب است.
- محدودیت در استفاده: به علت قدرت جذب کمتر، مگنتهای دیسکی مناسب کشو و کابینتها با وزن سنگین نمیباشند.
3. مگنت فشاری
مگنت فشاری کابینت به علت کاربرد بالا، بسیار پرطرفدار است و در انواع مختلف درب کابینت و کشوها استفاده میشود. کابینتهایی که این نوع مگنت را دارند با فشار دست باز و بسته میشوند.
مگنت فشاری انواع مختلفی دارد مثل مگنت پروانهای کابینت که شکل خاصی نسبت به بقیه انواع مگنت فشاری دارد.
مزایا
- عملکرد و قدرت بالا: این نوع مگنت قدرت جذب بالایی داشته و در صورت نگهداری مناسب، برای مدت طولانی بهخوبی عمل خواهد کرد.
- نصب آسان: نصب مگنت درب کابینت از نوع فشاری در مقایسه با برخی دیگر از انواع مگنت بسیار آسان است.
معایب
- ایجاد صدا: مگنت فشاری برخلاف دیگر مگنتها موقع باز و بسته شدن کمی صدا ایجاد میکند که این صدا ممکن است بعضی افراد را اذیت کند.
- محدودیت در اندازه: از آنجایی که اندازه درب یا کشو حتماً باید با اندازه مگنت فشاری مطابقت داشتهباشد، ممکن است مگنت فشاری برای بعضی از کابینتها با اندازه خیلی بزرگ یا خیلی کوچک مناسب نباشد و در طراحی و نصب محدودیت ایجاد کند.
4. مگنت زاویهای
مگنت زاویهای، به صورت زاویهدار طراحی شده و مناسب کابینتهای سه گوشه است.
مزایا
- مناسب انواع خاص کابینت: مگنت زاویهای برای استفاده در درب کابینتهایی که زاویه تماس با جسم دیگری دارند، مناسب است.
- قدرت جذب مغناطیسی بالا: این نوع مگنت قدرت جذب بالایی دارد و طول عمر آن زیاد است.
معایب
- مهارت بالا برای نصب: نصب این نوع مگنت نیاز به مهارت بالایی دارد و اگر نصب نادرست انجام شود عملکرد مگنت مختل میشود.
- قابلیت نصب پنهان ندارد: ظاهر این نوع مگنت در برخی طراحیها مشخص است و ممکن است برای عدهای خوشایند نباشد.
5. مگنت برقی کابینت
از مگنتهای برقی معمولاً در کمدهایی که نیاز به قفل دارند استفاده میشود. این نوع مگنت از برق برای ایجاد قدرت جذب مغناطیسی و بسته نگه داشتن در کمد کمک میگیرد. کاربرد این مگنت در سالنهای ورزشی و استخرها و… است.
معرفی اجزای مگنت کابینت
هر نوع مگنت سه بخش اصلی دارد، بدنه مگنت که مهمترین قسمت مگنت به حساب میآید و از آلیاژ فلز ساخته شده است. قسمت بعدی، آهنربا است که مسئول ایجاد میدان مغناطیسی است.
بخش بعدی که بسیار اهمیت دارد و محل نصب مگنت کابینت است سیستم نگهدارنده است و کمک میکند مگنت در جای خود ثابت شود.
چگونه مگنت کابینت را تعمیر کنیم؟
مگنتهای کابینت با گذر زمان و استفاده مداوم، ممکن است که نیاز به تعمیر یا تعویض داشتهباشند. در ادامه مراحل اصلی تعمیر مگنت کابینت را معرفی کرده و درباره رفع مشکلات رایج مگنت کابینت راهنمایی کرده است.
- مشکل مگنت را تشخیص دهید: ممکن است مگنت شکسته باشد یا از محل نصب خارج شدهباشد و یا حتی قدرت جذب آن کاهش پیدا کردهباشد. بررسی کنید که کدام یک از این مشکلات برای مگنت کابینت شما پیش آمدهاست.
- مگنت را تعویض یا تعمیر کنید: اگر مگنت از محلی شکسته است که قابل تعمیر نیست بهتر است آنرا با مگنتی جدید جایگزین کنید و اگر صرفا قطعات مگنت شل شده یا آسیب جزئی دیده با کمک چسب و پیچگوشتی آن را تعمیر کنید.
- تعمیر محل نصب: حتماً به محل نصب توجه کنید ممکن است نیاز به سفت کردن پیچ و سوراخهای ایجاد شده در بدنه کابینت باشد.
- تقویت قدرت جذب مگنت: اگر نمیخواهید که مگنت جدید جایگزین مگنت قدیمی کابینت کنید میتوانید مگنت قدیمی را با استفاده از از مگنتهای نواری تقویت کنید.
- بررسی مجدد: اگر مگنت از محل نصب خارج شدهاست آن را به محل اصلی برگردانید و مطمئن شوید که به درستی قرار گرفتهاست.
اگر مشکل مگنت حل نشد و نتوانستید خودتان آن را تعمیر کنید بهتر است حتماً از افراد ماهر در این قضیه کمک بگیرید.
بهترین مارک مگنت کابینت چیست؟
انتخاب بهترین مگنت کابینت کاملا بستگی به نیازها، سلیقه و بودجه شما دارد، اما برندهایی وجود دارند که کیفیت و عمر طولانی مگنت را تضمین میکنند. قبل از خرید نیازهای خود را به دقت بررسی کنید و بر اساس آنها انتخاب کنید.
در ادامه سه تا از بهترین برندهایی که در این زمینه بسیار پرطرفدار هستند را معرفی میکنیم.
۱.مگنت کابینت بلوم (Blum)
- ساخت کشور اتریش
- کیفیت بالا و عملکرد قوی مگنتها
- ارائه انواع مختلف مگنت با طراحی و اندازههای مختلف
- استفاده از بهروزترین فناوریها
۲.مگنت کابینت هتیچ (Hettich)
- ساخت کشور آلمان
- تمرکز بالا بر کیفیت و دقت ساخت
- محصولات با طراحی زیبا و قدرت جذب بالا
- استفاده از مواد با کیفیت و فناوری پیشرفته
۳.مگنت کابینت فِراری (Ferrari)
- مگنت کابینت ایتالیایی با طراحی خاص و کیفیت بسیار بالا محصولات
- استفاده از فناوری نوین و مواد با کیفیت در تولید مگنتها
سخن آخر
در این مقاله از مجله دکوراسیون داخلی مانیک به بررسی مزایا و معایب مگنتها پرداختیم و سپس راجب انواع مگنت و مزایا و معایب هرکدام صحبت کردیم. همچنین نکاتی راجب تعمیر و نصب مگنتها گفتیم و بهترین برندهای مگنت کابینت موجود در ایران را معرفی کردیم.
اگر قصد تغییر دکوراسیون فضای داخلی ساختمان خود را دارید میتوانید از کارشناسان حرفهای ما در کابینت و دکوراسیون داخلی مانیک کمک بگیرید و از بهترین اتود برای طراحی فضای خانه یا ساختمان خود استفاده کنید.