کابینت پولیشی چیست؟ + بررسی مزایا و معایب

شاید اغراق نباشد اگر بگوییم جذابیت اصلی آشپزخانه‌ها بر دوش کابینت‌ها استوار است. هرچقدر به کیفیت و زیبایی کابینت‌ها اهمیت دهیم، در حقیقت به نمای ظاهری آشپزخانه بهای بیشتری داده‌ایم. فراموش نکنید که کابینت‌ها تنها به‌عنوان محلی برای جای‌گیری لوازم آشپزخانه نیستند.
عکس شاخص
فهرست مطالب

شاید اغراق نباشد اگر بگوییم جذابیت اصلی آشپزخانه‌ها بر دوش کابینت‌ها استوار است. هرچقدر به کیفیت و زیبایی کابینت‌ها اهمیت دهیم، در حقیقت به نمای ظاهری آشپزخانه بهای بیشتری داده‌ایم. فراموش نکنید که کابینت‌ها تنها به‌عنوان محلی برای جای‌گیری لوازم آشپزخانه نیستند.

امروزه کابینت‌ها علاوه بر فراهم‌کردن فضای کافی در آشپزخانه، باعث شکل‌گیری نمایی شیک و مدرن در منزل نیز می‌شوند. در این مقاله از سایت کابینت مانیک، قصد داریم به بررسی کابینت پولیشی به‌عنوان یک کابینت مدرن و براق صحبت کنیم.

در ادامه مزایا و معایب کابینت پولیشی را بررسی کرده و به چگونگی ساخت، قیمت و نحوه خرید آن خواهیم پرداخت. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

کابینت پولیشی چیست

درباره کابینت پولیشی

هرچند تنوع کابینت‌ها در بازار، به‌اندازه کافی زیاد است؛ اما هنوز استفاده از طرح‌های تکراری و کلیشه‌ای در ساخت کابینت‌ها، خسته‌کننده به نظر می‌رسد.

ایده اصلی کابینت پولیشی باهدف ارائه یک ظاهر خاص و لاکچری که استحکام بالایی داشته باشد، عرضه شده است. این نوع کابینت، همان‌طور که از نامش پیدا است، ظاهری جلا شده و براق دارد و جزو دسته کابینت‌های نئوکلاسیک طبقه‌بندی می‌شود.

ساختار اصلی کابینت پولیش از یک ورق ام‌دی‌اف خام و یک یا چندلایه رنگ براق از جنس مشابه پلی اورتان با عمق بیشتر تشکیل شده است.

این نوع کابینت را در بازار با نام «کابینت طرح انزو» نیز می‌شناسند. علت این نام‌گذاری، شباهت این طرح به کابینت‌های ساخت برند انزو (Enzo) از زیرمجموعه‌های برند آمریکایی Zentique است. از آنجا که کابینت انزو اورجینال کمتر به بازار ایران وارد شده است، بهتر است این نوع کابینت را همان کابینت پولیشی صدا بزنیم.

قیمت کابینت انزو پولیشی

رنگ پولیش چیست؟

رنگ پولیش (Polish)، مهم‌ترین بخش کابینت پولیشی است. به همین دلیل ابتدا بهتر است با این ماده براق آشنا شویم. پولیش، ماده‌ای خمیری و ساینده است که از ترکیب رزین، نوعی اسید و تشدیدکننده کبالت ساخته می‌شود. برای استفاده از این رنگ، آن را به‌صورت ریخته‌گری یا با اسپری روی بدنه کابینت قرار داده و یک موم پوشش‌دهنده روی ام‌دی‌اف ایجاد می‌کنند.

رنگ کابینت پولیشی، پس از حرارت، پخته شده و آماده جلادهی می‌شود. چنانچه ترکیب اصلی به‌خوبی ساخته شده باشد، پس از حرارت، با یک‌لایه شفاف، براق و بسیار خیره‌کننده مواجه خواهیم شد.

رنگ پولیش چیست؟

مزایای کابینت پولیشی

مدل کابینت پولیشی، دارای مزایای منحصربه‌فردی است که توجه علاقه‌مندان به آشپزخانه‌های لاکچری را به خود جلب می‌کند. از جمله مزایای کابینت پولیشی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ظاهر زیبا و درخشان: رنگ پولیش، پس از سنباده‌زنی، جلا پیدا کرده و براق می‌شود. این سطح شفاف، ظاهری درخشنده را ایجاد می‌کند که برای آشپزخانه‌های با محیطی بسته و کوچک بسیار مناسب است.
  • بهبود استحکام کابینت: در این نوع از کابینت، ضخامت ورقه‌های ام‌دی‌اف بیشتر از مدل‌های دیگر است. از طرفی، لایه‌های رزین و پولیشی که روی ام‌دی‌اف قرار می‌گیرند نیز به ضخامت کلی دیواره‌های کابینت اضافه می‌کنند. مجموعه این ضخامت، استحکام کابینت را افزایش داده و آن را در برابر حرکت و ضربه مقاوم می‌کند
  • مقاومت در برابر رطوبت: رنگ ‌های کابینت پولیشی مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند. می‌توان گفت که تقریباً نفوذ آب و رطوبت از ورقه‌های ام‌دی‌اف پوشیده شده با پولیش غیرممکن است. به همین دلیل استفاده از این کابینت‌ها در مناطق شرجی و مجاور دریا از محبوبیت بیشتری برخوردار است.
  • کمک به دلباز شدن آشپزخانه: کابینت پولیشی سفید، یکی از رایج‌ترین انواع کابینت پولیشی محسوب می‌شود. رنگ سفید، نه‌تنها فضا را بازتر نشان می‌دهد؛ بلکه روحیه نشاط بیشتری به آشپزخانه تزریق می‌کند.
  • امکان تعمیر و تعویض آسان: در صورت خرابی هرکدام از ورق‌های بدنه کابینت، می‌توان به‌راحتی آن را تعویض کرد.
مزایای کابینت پولیشی

معایب کابینت پولیشی

اکنون که با مزایای کابینت پولیشی آشنا شدیم، بد نیست از کاستی‌ها و معایب آن نیز باخبر شویم. اگر قصد خرید کابینت پولیشی را دارید؛ پیشنهاد می‌کنیم قبل از هر چیز با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید. علاوه بر این، می‌توانید از مقالات آموزشی مجله مانیک، به‌عنوان یک راهنمای جامع استفاده کنید. از جمله معایب کابینت پولیشی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قیمت بالا
    برای ساخت کابینت پولیشی، باید از ابزارهای ویژه و مواد نسبتاً گرانی استفاده کرد؛ به همین دلیل معمولاً قیمت این کابینت‌ها بالاتر از مدل‌های دیگر کابینت در بازار است
  • مراحل ساخت پیچیده
    ساخت کابینت طرح انزو، به مهارت زیادی نیاز دارد و باید به‌صورت حرفه‌ای انجام شود. پولیش‌کاری کار ساده‌ای نیست. از طرفی، محیط کارگاهی ساخت این کابینت باید عاری از هرگونه مواد آلاینده و گردوخاک باشد. دقت تجهیزات سازنده نیز باید بالا باشد تا هرگونه خطا در ساخت به حداقل مقدار ممکن برسد.
  • آسیب رسیدن با ایجاد خراش
    به همان اندازه که سطح لایه پولیش در برابر رطوبت مقاوم است؛ در برابر خراش بسیار ضعیف است. کوچک‌ترین خراشی روی لایه شفاف و براق پولیش خودنمایی می‌کند؛ بنابراین همواره باید مراقب سالم‌بودن لایه پوششی پولیش باشید.
معایب کابینت پولیشی

نحوه ساخت

در این بخش به نحوه ساخت کابینت پولیشی خواهیم پرداخت. برای ساخت کابینت با کمک رنگ پولیش، از ورقه‌های ام‌دی‌اف به ضخامت ۲۵ یا ۴۰ میلی‌متر استفاده می‌شود. پس از آن، لایه‌های رنگ پولیش به ضخامت ۳ میلی‌متر روی ام‌دی‌اف به‌وسیله پیسوله قرار داده می‌شوند (این کار در دو مرحله انجام می‌شود).

رنگ پولیش به‌صورت لایه‌ای شفاف و عمیق، پس از سنباده‌زنی، براق و درخشنده می‌شود. معمولاً پولیش‌کاری بخش‌هایی از کابینت که منبت‌کاری شده است، سخت‌تر از دیگر قسمت‌ها است و باید با دست انجام شود.

نحوه ساخت
پولیش ام دی اف

رنگ‌بندی متنوع

رنگ بندی کابینت پولیشی، بسیار متنوع است. معمولاً در بازار، رنگ‌های روشن متمایل به سفید که براق بودن را بیشتر نمایان می‌کند، محبوبیت بیشتری دارند. برای مثال، استفاده از پوشش سفید براق در کابینت‌های پولیشی بسیار رایج است.

کابینت پولیشی با کابینت انزو چه تفاوتی دارد؟

تفاوت بین کابینت پولیشی و کابینت انزو، سؤالی است که بسیاری از علاقه‌مندان به این نوع کابینت می‌پرسند. کابینت انزو، جزو جدیدترین مدل‌های کابینت محسوب می‌شود که سطح براقی دارد. این کابینت به دلیل ظاهری درخشنده و زیبا، جزو کابینت‌های لاکچری است.

کابینت انزو از نظر نوع روکش به‌کاررفته به دو نوع با روکش پلی‌اورتان و روکش پی‌وی‌سی تقسیم می‌شود. کابینت‌های پولیش، در واقع همان کابینت انزو با روکش پلی‌اورتان هستند. به کابینت انزو با روکش پی‌وی‌سی، ممبران هم گفته می‌شود. به‌طورکلی می‌توان کابینت با روکش پولیش را زیرمجموعه انزو دانست.

تفاوت بین کابینت پولیشی و کابینت انزو

این نوع کابینت برای چه آشپزخانه‌هایی مناسب است؟

از پولیش در کابینت می‌توان هم برای آشپزخانه‌های مدرن و هم برای آشپزخانه‌های کلاسیک استفاده کرد. البته کاربرد این نوع کابینت در آشپزخانه‌های مدرن رایج‌تر است. برای آشپزخانه‌های کلاسیک از کابینت پولیشی مات که نوعی کابینت نئوکلاسیک به شمار می‌رود، استفاده می‌شود.

جالب است بدانید که از رنگ پولیش هم در کابینت‌های هایگلاس و هم ممبران می‌توان استفاده کرد. نکته مهم در ساخت کابینت با رنگ پولیش، استفاده از ورق‌های ام‌دی‌اف با تراش‌های بزرگ است. هرچقدر تراش‌ها کوچک‌تر باشند، کار سنباده‌زنی و پولیش‌کاری سخت‌تر می‌شود.

کابینت انزو

قیمت کابینت پولیشی به چه عواملی بستگی دارد؟

عوامل مختلفی روی قیمت کابینت پولیشی تأثیر می‌گذارند. در واقع اگر سری به بازار و فروشگاه‌های آنلاین کابینت بزنید، با قیمت‌های متنوعی مواجه خواهید شد. دلیل این تفاوت قیمت، پارامترهای مختلفی است که قصد داریم به آن‌ها بپردازیم.

یکی از این پارامترها، کیفیت جنس و مرغوب بودن ام‌دی‌اف است. همان‌طور که می‌دانید، ام‌دی‌اف در واقع ورقی از فراورده‌های چوبی است که با چسب رزین قوام‌یافته است. هرچقدر استحکام و کیفیت این ام‌دی‌اف بیشتر باشد، قیمت نیز بیشتر است.

علاوه بر این، نوع رنگ پولیش به‌کاررفته و میزان شفافیت و براق بودن آن نیز تأثیر زیادی روی قیمت دارد. از جمله پارامترهای مهم دیگر که روی قیمت این نوع کابینت تأثیر دارند می‌توان به کیفیت مراحل ساخت، نحوه طراحی و خارجی یا ایرانی بودن آن اشاره کرد. به‌طورکلی، قیمت کابینت آشپزخانه همواره در حال نوسان است و برای یک خرید مطمئن باید از نرخ منطقی و رسمی بازار اطلاع داشته باشید.

قیمت کابینت پولیشی

بهترین کابینت پولیشی را از کجا بخریم؟

برای خرید کابینت پولیشی، بهتر است به یک تیم حرفه‌ای رجوع کنید. معمولاً برخی از طراحان کابینت که تجربه کمی در این زمینه دارند، دقت کافی را در رعایت جزئیات و نیز پولیش‌کاری حرفه‌ای ندارند. مراجعه به یک شرکت معتبر و نیز مشورت با یک گروه متخصص و باتجربه می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

معمولاً شرکت‌هایی که اقدام به طراحی کابینت آشپزخانه می‌کنند، دارای یک دفتر فنی و فروش هستند که می‌توانید پس از شناسایی سلیقه و نیاز خود، کابینت دلخواه خود را به آنها سفارش دهید

معایب کابینت انزو

۵ نکته مهم در نگهداری از کابینت پولیشی

  1. بهتر است هر شش ماه، نظافت دوره‌ای انجام داده و بدنه کابینت‌های پولیشی را تمیز کنید. برای این کار می‌توانید از یک‌پارچه مرطوب و نرم استفاده کنید. دقت کنید که هرگز از پدهای سیلیکونی برای این کار استفاده نکنید، زیرا به بافت پولیش آسیب می‌رساند
  2. سعی کنید تاحدامکان، از الکل یا استون برای تمیزکردن بدنه کابینت استفاده نکنید.
  3. تاحدامکان مانع از ایجاد خراش روی سطح پولیش شوید.
  4. تغییر رنگ کابینت‌های پولیش در بلندمدت یک امر طبیعی است و ربطی به آسیب‌های فیزیکی ندارد.
  5. تاحدامکان از اشیا تیز روی کابینت نگهداری نکنید. بهتر است از دستگیره‌های لمسی برای درب کابینت استفاده کنید تا تماس دست با بدنه کابینت به حداقل برسد.
نگهداری از کابینت پولیشی

پولیش ام دی اف چیست؟

پولیش ام دی اف کابینت آشپزخانه به فرآیند تمیزکاری و بهبود ظاهر سطح کابینت‌های آشپزخانه ساخته شده از ام دی اف (MDF) اشاره دارد. این فرآیند معمولاً شامل چند مرحله است که به منظور بهبود کیفیت و ظاهر نهایی کابینت اجرا می‌شود. در زیر توضیحاتی در مورد مراحل معمول پولیش ام دی اف کابینت آشپزخانه آورده شده است:

شناسایی نقاط ناهموار

در این مرحله، نقاط ناهموار و نواحی پتکی یا ناصاف روی سطح کابینت آشپزخانه شناسایی می‌شوندکه ممکن است شامل بررسی لبه‌ها، گوشه‌ها، ناهمواری‌های روی کابینت ام دی اف و سایر نقاط باشد.

پولیش ام دی اف چیست؟

سند بلاست

اگر سطح کابینت دارای لایه‌های بیرونی غیرمناسب یا پوشش‌های قدیمی باشد، از پولیش کابینت برای حذف این لایه‌ها استفاده می‌شود.

پولیش نهایی کابینت ام دی اف آشپزخانه

در نهایت، سطح کابینت با استفاده از پولیش و مواد پالیشی دیگر به یک لایه نهایی از صافی و درخشندگی مجهز می‌شود. این مرحله به دستیابی ظاهر نهایی دلخواه و حفظ آن به مدت طولانی کمک می‌کند.

پولیش ام دی اف کابینت آشپزخانه نقش مهمی در افزایش زیبایی، مقاومت در برابر خط و خش، و ایجاد یک سطح زیبا و براق دارد. این فرآیند همچنین می‌تواند از عوامل خارجی نظیر رطوبت، حرارت، و مواد شوینده جلوگیری کند و عمر مفید کابینت‌ها را افزایش دهد.

پولیش نهایی کابینت ام دی اف آشپزخانه

سوالات متداول

1- جنس سنگ مناسب برای صفحه کابینت پولیشی چیست؟

معمولاً از سنگ‌های کوارتز و کورین برای صفحه کابینت‌های پولیشی استفاده می‌شود.

2- تفاوت کابینت ممبران با پولیشی چیست؟

ضخامت ورق‌های ام‌دی‌اف و روکش در کابینت ممبران بیشتر از پولیشی است، همچنین قطر لبه‌های کابینت ممبران از نوع پولیشی بیشتر است.

3-مهم‌ترین کاربرد رنگ پولیش در چه مواردی است؟

از رنگ پولیش بیشتر برای برطرف‌کردن نواحی سوخته شده یا دارای خش روی بدنه کابینت‌ها و نیز افزایش استحکام آن‌ها استفاده می‌شود.

اشتراک گذاری در :

این مقالات را حتما بخوانید...

محصولات مانیک...

نظرات کاربران

5 5 رای ها
امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از

10 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
عبدلی

سنگی روی کابینت هم موقع سفارش کابینت تهیه می کنید یا باید بصورت جداگانه خریداری کنیم؟

نیاز به راهنمایی یا کمک دارید؟

با ما تماس بگیرید

و یا اطلاعات تماس خود را ثبت کنید تا ما با شما تماس بگیریم.

پشتیبانی گروه مانیک

سوالی دارید؟ یکی از روش های زیر را برای دریافت پیشتیبانی انتخاب کنید.

مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان و یا طراحی حرفه ای رایگان، تنها کافیست شماره تماس خود را ثبت نمایید. مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.