انواع سبک کابینت و تفاوت‌های آن‌ها

اولین گام برای طراحی و دیزاین یک آشپزخانه مدرن، شناخت انواع سبک کابینت آشپزخانه می باشد. در صورتی که اطلاعات کافی از جزئیات و خصوصیات هر یک از سبک های کابینت در اختیار داشته باشید، به خوبی می توانید با در نظر گرفتن سلیقه خود بهترین و زیباترین دکوراسیون را برای آشپزخانه در نظر بگیرید.
انواع سبک کابینت ها
فهرست مطالب

در این مطلب ویژگی‌های هر یک از انواع سبک کابینت مورد بررسی قرار گرفته است. به طوری که با مطالعه این مقاله از مجله مانیک آشنایی خوبی با انواع مدل‌های کابینت آشپزخانه و تفاوت‌های آن ها پیدا خواهید نمود.

دسته‌بندی انواع سبک‌های کابینت با در نظر گرفتن دو فاکتور اصلی زیر صورت می‌گیرد.

  • سبک طراحی
  • جنس مواد اولیه برای ساخت کابینت آشپزخانه

به این ترتیب وقتی نامی از یک کابینت برده می‌شود، به سبک طراحی و جنس مواد اولیه آن اشاره می‌شود. مانند کابینت سبک کلاسیک جنس ممبران.

به طور کلی انواع سبک کابینت و یا انواع سبک‌های طراحی کابینت به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  1. کابینت مدرن
  2. کابینت کلاسیک
  3. کابینت نئوکلاسیک
کابینت آشپزخانه کلاسیک

1. سبک کابینت مدرن

یکی از انواع سبک کابینت که طرفداران زیادی نیز دارد، کابینت مدرن می‌باشد. در این سبک از طراحی کابینت، معمولاً از سطوحی صیقلی و یکدست استفاده می‍شود و سادگی در این کابینت‍ها بیشتر از هر چیزی جلب توجه می‌کند. در طراحی کابینت مدرن شاهد کابینت‌هایی با خطوط صاف و منظم هستیم که کمترین پیچ و خم را دارند.

در انواع کابینت‌های مدرن آشپزخانه می‌توان از متریالی با چند رنگ متفاوت استفاده نمود و یا تمامی قسمت‌های کابینت را به صورت تک رنگ انتخاب کرد. متریالی که برای این سبک از کابینت‌ها به کار می‌رود معمولاً از سطوح صاف و صیقلی برخوردار می‌باشند.

سبک کابینت مدرن

مدل کابینت مدرن

در ادامه به بررسی و مشاهده انواع مدل کابینت مدرن می‌پردازیم:

کابینت هایگلاس براق معمولا در دسته کابینت‌های مدرن قرار می‌گیرند. در طراحی هایی که با این سبک انجام می‌شود، اشکال هندسی به صورت چهارگوش و دایره بیشتر استفاده می‌شوند. در کابینت‌های مدرن علاوه بر زیبایی و سادگی بیشترین تاکید بر روی کاربردی بودن و استفاده حداکثری از فضای موجود می‌باشد.

بنابراین یکی از ویژگی‌های مهم کابینت‌های مدرن این است که برای فضاهای کوچک مناسب بوده و حجم بیشتری از فضای داخلی را در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهد.

از دیگر ویژگی‌های این سبک از کابینت‌ها، می‌توان به مدت زمان کوتاه برای اجرای این نوع طراحی اشاره داشت. مواد اولیه با قیمت مناسب‌تر و استهلاک کم نیز از دیگر ویژگی‌های هستند که باعث محبوبیت هرچه بیشتر این سبک از کابینت‌ها شده‌اند.

کابینت مدرن

برای سفارش طراحی کابینت مدرن از مانیک

2. سبک کابینت کلاسیک

انتخاب سبک مناسب برای کابینت آشپزخانه، باید با در نظر گرفتن سبک معماری و دکوراسیون کلی منزل و ساختمان انجام شود تا هماهنگی و هارمونی بیشتری بین اجزای محیط پدید آید.

یکی از سبک‌های کابینت که در زمینه معماری ساختمان امروزه به وفور در خیابان‌ها به چشم می‌خورد، کابینت کلاسیک به سبک رومی است. برای کابینت متناسب با این معماری، می‌توان به کابینت کلاسیک یا کابینت رومی اشاره داشت.

این نوع کابینت دارای طراحی‌ها و تزیینات زیادی بوده و معمولا با ظاهری شلوغ و پرکار اجرا می‌شود. ظاهر این سبک از کابینت‌ها بسیار لوکس است و دارای جلوه‌ای بسیار شیک و زیبا می‌باشد. تزئیناتی که روی این کابینت‌ها اجرا می‌شود معمولا دارای الگویی است که با یک ریتم خاص در تمام کار تکرار می‌شود. 

سبک کابینت کلاسیک

در گذشته مواد اولیه‌ای که برای این کابینت‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت، بیشتر از جنس چوب طبیعی بود که قیمت کابینت کلاسیک نسبتا بالا بود. به همین سبب استقبال کمتری از این سبک کابینت نسبت به دیگر کابینت‌ها صورت می‌گرفت.

اما امروزه با ورود تکنولوژی وکیوم و ممبران تنوع رنگی زیادی به این کابینت‌ها اضافه شده و از قیمت بسیار مناسب‌تر و مقرون به صرفه‌تری نسبت به گذشته برخوردار می‌باشد. به همین دلیل در حال حاضر تقاضا برای این کابینت‌ها افزایش یافته‌است.

متریالی که بیشترین استفاده را در سبک کابینت کلاسیک دارد، شامل چوب طبیعی، ممبران ، وکیوم، روکش چوب، رنگ پلی استر و… می‌باشد.

کابینت نئو کلاسیک تیره

نکته قابل توجه در مورد این سبک از کابینت‌ها این است که انتخاب کابینت کلاسیک برای فضای کوچک چندان مناسب به نظر نمی‌رسد. همچنین با توجه به با وجود تکنولوژی‌های جدیدی که در تولید کابینت به کار گرفته شده‌است، باز هم قیمت تمام شده برای این کابینت نسبت به سبک مدرن بیشتر می‌باشد.

با توجه به حکاکی‌ها و تزئینات و نوع چیدمان کابینت در سبک کلاسیک، باید این نکته را در نظر داشت که اجرای این نوع کابینت به زمان بیشتری احتیاج دارد. همچنین در صورتی که جنس کابینت از نوع چوب انتخاب شود باید در نگهداری و مراقبت از آن دقت بیشتری لحاظ شود.

در ادامه با کابینت و دکوراسیون داخلی مانیک همراه باشید که چند مدل کابینت کلاسیک را با هم بررسی و مشاهده خواهیم کرد:

3. سبک کابینت نئوکلاسیک

در کنار دو سبک کابینت مدرن و کلاسیک که طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده‌اند، نمی توان از محبوبیت سبک کابینت نئوکلاسیک چشم پوشی کرد. کابینت نئوکلاسیک، پس از کابینت‌های مدرن و کلاسیک رواج پیدا کرده و به سرعت توانست جای خود را در آشپزخانه بسیاری از مردم باز کند.

در واقع این سبک کابینت با توسعه و گسترش تکنولوژی‌های جدید، رایج شد و به سرعت به محبوبیت رسید.

برای سفارش طراحی کابینت نئوکلاسیک از مانیک

کابینت نئوکلاسیک

از محبوب‌ترین مدل‌های این متریال می‌توان به کابینت ممبران و کابینت هایگلاس سفید اکلیلی اشاره داشت. امروزه این نوع کابینت با استقبال بسیار خوبی مواجه بوده و یکی از کابینت‌های مد روز به شمار می‌رود. قیمت کابینت هایگلاس نسبت به ممبران مناسب‌تر است و به همین سبب انتخاب مقرون به صرفه‌تری به نظر می‌رسد.

از مزایای این کابینت می‌توان به براق و صیقلی بودن رویه و ظاهر بسیار زیبا و لوکس آن اشاره داشت.

در مورد نوع این سبک باید به این نکته اشاره داشته باشیم که سبک نئوکلاسیک را می‌توان سبکی مابین طراحی مدرن و طراحی کلاسیک در نظر گرفت. در واقع می‌توان گفت خصوصیاتی از هر دو سبک، اعم از پیچیدگی‌های طراحی و استفاده از سطوح صاف و صیقلی در کابینت نئوکلاسیک دیده می‌شود.

سبک کابینت نئوکلاسیک

اگر بخواهیم جزئی‌تر به ویژگی‌های سبک نئوکلاسیک بپردازیم باید به این نکته اشاره داشته باشیم که نوع طراحی و جانمایی کابینت در سبک نئوکلاسیک مشابه سبک کلاسیک می‌باشد.

در مورد ستون‌ها و درب‌های کابینت نیز معمولاً از نقوش و طرح‌های زیبایی استفاده می‌شود. اما به کار بردن منبت کاری‌ها، حکاکی‌ها، تاج کابینت و گل‌های پیچیده و ریز‌نقش در این کابینت چندان رایج نیست.

نوع متریالی که در سبک نئوکلاسیک مورد استفاده قرار می‌گیرد، معمولا از جنس ام‌دی‌اف می‌باشد. در این کابینت‌ها برای پوشش لایه خارجی از چندین لایه رنگ‌های پلی‌اورتان استفاده می‌شود. که این سطوح با چند مرحله پولیش کاری تکمیل شده و جلوه‌ای بسیار براق و جذاب پیدا می‌کند.

در مجموع سبک نئوکلاسیک نوعی خاص می‌باشد که با متریال مختلفی می‌توان آن را اجرا نمود. اما رنگ پولیشی، متداول‌ترین متریالی است که در این سبک کابینت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

طرح G شکل آشپزخانه جزیره ای

انزو یکی از معروف‌ترین انواع کابینت نئوکلاسیک است. در این سبک کابینت بعد از این که کار ساخت و نصب نمای بیرونی و درب‌های کابینت انجام می‌شود، بر روی سطوح خارجی چندین مرحله پولیش‌کاری و رنگ‌کاری انجام می‌شود، که سطح را درخشان و براق می‌کند.

متریال مختلفی مانند چوب طبیعی، ممبران و روکش چوب نیز استفاده می‌شود. در حال حاضر فروش کابینت نئوکلاسیک با استقبال خوبی مواجه بوده و در جلب رضایت مشتریان بسیار موفق عمل کرده‌است. زیرا در عین حال که ظاهر لوکس و جذابی دارد از سادگی سبک مدرن نیز بهره می‌برد.

اشتراک گذاری در :

این مقالات را حتما بخوانید...

نظرات کاربران

5 4 رای ها
امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از
8 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Sara bkhshi

کابینت مدرن بنظرم هم شیکه هم هیچوقت قدیمی دمده نمیشه

manik group
پاسخ به  Sara bkhshi

مرسی بابت نظر ارزشمندتون

نیاز به راهنمایی یا کمک دارید؟

با ما تماس بگیرید

و یا اطلاعات تماس خود را ثبت کنید تا ما با شما تماس بگیریم.

پشتیبانی گروه مانیک

سوالی دارید؟ یکی از روش های زیر را برای دریافت پیشتیبانی انتخاب کنید.

مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان و یا طراحی حرفه ای رایگان، تنها کافیست شماره تماس خود را ثبت نمایید. مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.